Andreja Pejic er første transkjønnede modell signert med Ford Models

TILBAKE PÅ KONTRAKT: Modellen Andreja Pejic blir en del av agenturet Ford Models. Foto: Nicholas Hunt/Getty Images
TILBAKE PÅ KONTRAKT: Modellen Andreja Pejic blir en del av agenturet Ford Models. Foto: Nicholas Hunt/Getty Images

Modellen har brutt enda en barriere i motebransjen. 

Andreja Pejic (26) er det nye tilskuddet i stallen til det legendariske agenturet Ford Models. Dermed blir hun den første transkjønnede modellen som blir signert med agenturet. Nyheten annonserte hun på Instagram.

«Jeg er overlykkelig over å kunne annonsere at jeg vil bli en del av det legendariske agenturet Ford Models. Christopher Michael er den typen agent enhver jente i showbiz ville drept for å ha. Jeg er takknemlig for å være en del av et team som virkelig verdsetter det jeg kan bringe til bordet», skriver hun under bildet.

Pejic har skapt overskrifter siden hun slo igjennom som modell i 2011. Da avsluttet hun showet til Jean Paul Gailtier i en brudekjole, på tidspunktet var hun mann, men gikk som kvinne. Hennes androgyne utseendet ga henne enorm suksess både med herre- og dameklær.

Hun har siden 2013 vært åpen om at hun ønsket å skifte kjønn, og i 2014 gjennomførte hun kjønnsskifteoperasjonen og ble kvinne. Åpenheten førte til at hun ble droppet fra sitt daværende agentur, ifølge Harper's Bazaar.

Omtrent ett år sendere var hun første kjønnsopererte modell i motemagasinet Vouge. Da stilte magasinet selv spørsmålet: «Har moteindustrien kommet til et kjønnsnøytralt vendepunkt?»

I et intervju med magasinet Forbes sier Pejic at hun er glad for den nye kontrakten.

– Det føles godt å gå fra at jeg ikke visste om jeg hadde en fremtid i motebransjen i det hele tatt til å bli en del av en av de største aktørene i industrien, og følge i fotsporene til Christie Brinkley, Jerry Hall, Alek Wek, listen fortsetter.

Hvordan var din opplevelse i dag?