Lupita Nyong’o raser mot redigering

VIL IKKE REDIGERES: Lupita Nyong'o var ikke fornøyd da hun så coveret på magasinet hvor hun var avbildet. Foto: NTB Scanpix
VIL IKKE REDIGERES: Lupita Nyong'o var ikke fornøyd da hun så coveret på magasinet hvor hun var avbildet. Foto: NTB Scanpix

Skuespilleren (34) går hardt ut mot det britiske magasinet Grazia etter at de redigerte håret hennes.

På bildet som skuespilleren kritiserer er nemlig håret hennes glattet ut og hestehalen tatt helt bort. Dette skal ha skjedd uten at hun ble spurt på forhånd eller ble gjort klar over at magasinet ønsket å redigere bildet.

Nå har stjernen tatt et oppgjør i sosiale medier mot Grazia og deres bilderedigering.

– Jeg er skuffet over at Grazia UK spurte om jeg ville være på coveret for å så redigere bort og glatte ut håret mitt for at det skulle passe deres oppfatning om hva vakkert hår er. Om jeg hadde blitt spurt ville jeg ha forklart at jeg ikke kan tolerere en utelatelse av hva som er min bakgrunn, skriver hun.

A post shared by Lupita Nyong'o (@lupitanyongo)

Hun har også lagt ut den uredigerte versjonen av bildet.
– Det er fortsatt er en lang vei å gå for å kjempe mot fordommene mot svarte kvinners hudtone og hår, skriver hun og forteller at hun alltid kommer til å være stolt av sin opprinnelse.

Reaksjonene har heller ikke latt vente på seg i sosiale medier, og nå har magasinet lagt seg langflate.
– Grazia har et ansvar for å vise mangfold og vi beklager uforbeholdent til Lupita Nyong’o, sier de i en uttalelse.

Nyong’o har tidligere imponert med sin stilsans på den røde løperen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?