minMote-Sonia om kjolen: - Vakreste jeg har sett

FÅR KJOLESKRYT: Marte Kroghs egendesignede kreasjon danker ut brudekjolene til både prinsesser og stilikoner, ifølge minMote-Sonia. Foto: Frode Hansen / VG

Marte Krogh (38) giftet seg i en egendesignet kjole lørdag ettermiddag. Selv beskriver hun stilen som en krysning mellom Kate Moss og Grace Kelly. minMote-lederen mener hun ser bedre ut enn dem begge.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Finansfiffen og en rekke kjendiser var samlet da Marte Krogh og finansmilliardær Jan Haudemann-Andersen (55) ble viet i Ris kirke lørdag ettermiddag. Fredag ble det kjent at den moteinteresserte 38-åringen har designet sin egen kjole, og fått Mette-Marits brudekjoledesigner Ove Harder Finseth til å sy kreasjonen.

- Jeg har designet klær i over ti år, og har alltid drømt om å designe min egen brudekjole. Jeg har vært så involvert som man er når man skaper noe selv, skriver hun i en e-post til minMote.

Kjolen er laget av silkecrêpe og blonder. Moteinspirasjon i forkant av bryllupet har hun hentet fra to av tidenes største stilikoner.

- Stilen er kanskje en krysning mellom Kate Moss og Grace Kelly, skriver hun videre.

minMote-leder Sonia Huanca Vold er svært begeistret for Kroghs kjole, og mener den danker ut inspirasjonskildene.

- Dette er den vakreste brudekjolen jeg har sett! Jeg vet jo at hun har god smak og hadde store forventninger til kjolen, men denne kreasjonen tar pusten fra meg. Den har noe sensuelt og sexy over seg samtidig som den er svært elegant. Den kan minne litt om Elie Saabs eksklusive design, som er kjent for utsmykkede kjoler med gjennomsiktige partier, sier Huanca Vold.

STILIKONER: Kate Moss sin brudekjole designet av John Galliano hadde både utsmykninger og et elegant snitt, mens Grace Kelly var iført MGM under bryllupet i Monaco i 1956. Foto: Afp / Ap

Det har tatt mellom fire og seks måneder å ferdigstille kjoledrømmen. Designer Ove Harder Finseth er mannen som har holdt i alle tråder. Han synes det er vanskelig å finne ord for å beskrive kjolen.

- Det er en annerledes kjole enn den du kjøper ferdig. Den er elegant, og på en måte litt utfordrende og sexy. Kjolen er vanskelig å beskrive. Den er bare veldig flott, sier han til minMote.

Marte Krogh fortalte fredag at samarbeidet mellom de to har gått smertefritt. Selv sier Finseth at han synes det har vært spennende å få ta del i kjolens utforming.

- Det er veldig moro. Jeg elsker å lage slike type kjoler som bringer frem personligheten, sier han.

KJOLEDRØM: - Romantisk, elegant og sensuell - denne kjolen har alt, mener Huanca Vold. Foto: Frode Hansen / VG
TRENDY TILBEHØR: Gunhild Stordalen kom med naglesko fra Valentino på beina og en clutch fra Bottega Veneta i hånden. Dette tilbehøret er også en favoritt hos kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Frode Hansen / VG
LILLA LEOPARD: Celina Midelfart skuffer aldri på klesfroten. I lørdagens bryllup dukket hun opp i en vårlig festkjole med sexy dyremønster. Foto: Frode Hansen / VG
GLAMOUR: Se og Hør-redaktør Ellen Arnstad strålte i en glitrende, pudderfarget kreasjon. Hun kom sammen med ektemannen Stein Støa. Foto: Frode Hansen / VG
Publisert: