Grammy-antrekkene vi aldri glemmer

grammys topp gammel

Fra fantastisk couture til matchende antrekk. Her er Grammy-antrekkene vi aldri glemmer.

Martine Lunder Brenne
Publisert:
grammys topp gammel

FREKK: Ikke mange andre kunne kommet unna med denne kreasjonen. Foto: NTB Scanpix

grammys topp gammel

NITTITALLS: Britney Spears kjørte sin typiske stil på Grammy-utdelingen i 2000. Foto: NTB Scanpix

Natt til mandag norsk tid braker det løs med den 59. Grammy-utdelingen i Staples Centre og vi kan atter en gang forvente et kjoleshow uten like.

Gjennom tidene har ikke Grammy bare vært kjent for musikkprisene som blir delt ut, men også antrekkene som vises fram på den røde løperen. Her er snippen løsere og terskelen lavere enn på Oscar og Golden Globe, hvor vi vanligvis utelukkende ser couture-kjoler på rekke og rad.

NYHETER

Se årets fantastiske Golden Globe-kjoler her!

Kanskje er nettopp derfor Grammy har servert oss noen av tidenes villeste kjendisantrekk. Mens noen skapte overskrifter denne ene kvelden, har andres kjoler skrevet seg inn i historien som ikoniske.

NYHETER

Her kan du se de vakreste Oscar-kjolene noensinne.

MinMote har tatt et dypdykk i arkivet for å lete etter de mest uforglemmelige kjolene:

SØSKENKJÆRLIGHET: Michael Jackson og Janet Jackson på utdelingen i 1993. Foto: NTB Scanpix

Et av Grammy-utdelingens mest ikoniske øyeblikk er da Michael Jackson og søsteren Janet Jackson kom sammen i matchende hvitt i 1993. Michaels perlejakke er en redesignet versjon av jakken han bar da han var Madonnes følge på Oscar-festen to år tidligere, og skal ha vært blant popkongens store favoritter.

HISTORISK KJOLE: J. Los Versace-kjole skapte overskrifter verden over i 2000. Foto: NTB Scanpix

Det er ikke mange kjoler som har sin egen Wikipedia-side, men dette er en av dem. Det var under Grammy-utdelingen i 2000 at Jennifer Lopez dukket opp i den grønne, gjennomsiktige kreasjonen med utringning til under navlen.

Kjolen ble omtalt i pressen verden over, og sammen med Elisabeth Hurleys sikkerhetsnål-kjole regnes den som en kjolene som virkelig ga motehuset Versace et gjennombrudd. Fortsatt liker Jennifer Lopez kjoler med rystjer og dyp utringning, men å toppe dette klarer hun neppe igjen.

HELHVITT: Sukkersøte Britney Spears med hvit kjole og pels på den røde løperen. Foto: NTB Scanpix

Hadde det ikke vært for at J. Lo stjal showet hundre prosent, kunne Britney vært kveldens snakkis i denne kjolen. Å kjøre en strandkjolelignende kreasjon med mafia-pels på Grammy er det få andre enn «tidlig i karrieren-Britney» som kan komme unna med - men hun gjør det til gjengjeld med glans.

TRIPPEL JOBB: Beyoncés mor hadde sikkert nok jobb med å sy disse kjolene - men hun kunne i alle fall bruke samme stoff. Foto: Getty Images

Destiny's Child var kjent for å matche hverandre både i musikkvideoer og på den røde løperen. Et av høydepunktene (selv om man kan diskutere hvor bra det så ut) er disse grønne kjolene fra Grammy-utdelingen i 2001. Dette er kåret til et av Destiny's Childs mest ikoniske antrekk noen sinne av MTV, og vi skjønner godt hvorfor.

MOTE

Sjekk de 10 Destiny's Child-kjolene vi ikke glemmer

VINNER: Toni Braxton fikk med seg en Grammy hjem, men i etterkant blir hun husket vel så mye for antrekket. Foto: Getty Images

Og mens vi snakker om avslørende kjoler - få antrekk på den røde løperen har vært mye drøyere enn den hvite Richard Tyler-kjolen Toni Braxton hadde på seg i 2001. Artisten droppet undertøyet helt, og gikk for en gulvlang kjole med splitt opp til midjen på begge sider, kun holdt sammen av et sølvbånd.

Og «less is more» er neppe mantraet til Braxton, for hun kjørte like greit på med utringning også. Kanskje ikke det vakreste Grammy-antrekket, men uforglemmelig er det.

RASTAFLETTER: En ung Christina Aguilera dukket opp med en stor manke av rastafletter på Grammy-utdelingen i 2001. Foto: Getty Images

Én som da Braxton konkurranse om oppmerksomheten i 2001, var den da 20 år gamle Christina Aguilera. Det var da to år siden hun hadde sluppet sitt debutalbum med signer som «Genie in a bottle» og «What a girl wants», og blonde Aguileras kjendisstatus hadde virkelig blitt stor.

Og hun fikk ikke akkurat mindre medieomtale da hun dukket opp en en lang, dypt utringet kjole med matchende BH fra Trish Summerville - som senere har laget kostymer til «Hunger Games».

COWGIRL: Grammy-nominerte Sheryl Crow tok westerntrenden helt ut med både boots og snøring på kjolen i 2002. Foto: NTB Scanpix

Grammy er som nevnt ikke en arena for de flotteste couture-kjolene, og det er like godkjent med korte kjoler som lange. Det benyttet Sheryl Crow seg av i 2002, for hun droppet faktisk å gå med kjole i det hele tatt, og gikk i stedet for en superkort jumpsuit med snøredetaljer.

Utenpå slang hun en gigantisk semsket kåpe, og legg merke til at hun toppet det hele med halvmørke solbriller. Vi har bare ett spørsmål: Hvor ble det av cowboyhatten?

Publisert: