Hertuginne Kate startet blondetrend - her er årets brudemote

Årets bryllupssesong er godt i gang. Lurer du på hva som gjelder på kjolefronten har minMote funnet frem de fem heteste brudekjoletrendene til deg. La deg inspirere.

Det finnes et utall kjoler å velge mellom om du skal stå brud i år. minMote har snakket med brudekjoleekspert Kathrine Sørland om de heteste trendene akkurat nå.

Blonder

Da Kate Middleton i fjor gikk opp kirkegulvet ikledd den vakre blondekjolen designet av Sarah Burton for Alexander McQueen, startet hun en kjempetrend. Designere verden over kastet seg over blondematerialene og sørget for det som nå kalles «Kate-effekten».

– Blonder har blitt mer populært enn noensinne og kommer i alle tenkelige kombinasjoner. Blonder i kombinasjon med andre stoffer som chiffon og tyll er rett og slett nydelig, sier Sørland til minMote og legger til:

– Blondene er en klassiker vi har sett på alle fra Grace Kelly til nåtidens kjendiser, og vi lar oss gjerne inspirere.

Kort

Korte kjoler har alltid vært å se i motebildet, men denne sommeren er det et ekstra sort fokus på dem. Med fasonger som tulipanform og strutteskjørt, er den korte varianten gjort alt annet enn kjedelig av designerne.

– Den korte kjolen er supermoderne og perfekt om du vil kombinere det rocka med det elegante. Skal du reise til utlandet, noe over 20 prosent av de som gifter seg gjør, er en kort brudekjolen kjempepraktisk i varmen. Du kan jo også ha den som kjole nummer to etter kirken, tipser Sørland som forteller at det blir mer og mer vanlig med to kjoler.

Korsett

Etter en periode med lange liv og løse snitt, er korsettet tilbake i trendbildet. Det gir den ønskede timeglassfiguren og holder det meste på plass.

Nytt av sesongen er at korsettet også kommer på mer strukturerte kreasjoner.

– Korsettet er perfekt til å skjule det man vil skjule og fremheve det man vil fremheve. Det morsomme med korsettkjoler er at de den siste tiden har kommet i flere spennende varianter. Det er ikke bare den klassiske prinsessekjolen som gjelder lengre, fortetter Sørland og legger til:

Bruder har blitt flinkere til å være mere individuelle. De tenker mer på hva de selv liker kontra hva andre vil se de i.

– Sarah Burtons fantastiske korsettkjoler for McQueen er et godt eksempel på den nye trenden, sier kjoleeksperten.

Dyp v-utringning

Den dype v-utringningen er en av sesongens store trender. Men tenker du vulgær kløft, må du tenke om igjen. Denne kjoletrenden er nemlig svært så sofistikert selv om den byr på litt hud.

– Her i Norge er vi mer forsiktige når det kommer til det å vise hud- kirke og det hele tatt i betraktning. Men har det først blitt vist frem av de store designerne, så har det en tendens til å bli ansett som greit også her hjemme, sier Sørland og fortsetter:

– Når det er sagt, så finnes det jo mange måter å vise hud på. En dyp utringning i ryggen kombinert med lange ermer er godt alternativ. Det er kjempelekkert!

LES OGSÅ: Kates garderobe har kostet prins Charles omlag en million kroner

LES OGSÅ: Slik blir du bryllupsfin på budsjett- alt til under tusenlappen

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?