Slik blir du skoleballets dronning - se sesongens trender

Eksamen er snart ferdig og semesteret over. Nå står kun en ting på programmet før juleferien er i gang - nemlig å bli juleballets dronning.

Isabelle Ringnes
Publisert:

Årets skoleballkjoler er mange, fargerike og varierende i fasong.

Det er i hovedsak tre forskjellige typer ballkjoler man kan velge mellom og minMote gir deg en guide for å finne din drømmekjole før skoleballet.

Vår modell Nicoline viser deg et utvalg av sesongens mest populære kjoletyper, og samtidig gir vi deg de beste kuppene fra norske butikker- og netthandel.

Moteansvarlig Julie Kase (30) i motemagasinet Mag oppfordrer til pynting, men understreker likevel at du skal se ut som deg selv.

-Ta helheten med i betraktningen når du planlegger antrekket ditt, i stedet for å henge deg opp i at du må ha akkurat det smykket, den frisyren eller de skoene. Prøv antrekket i sin helhet noen dager før ballet og se om det krever justeringer, sier Kase til minMote.

Både moteekspert Kase og daglig leder Dennis Nguyen i selskapskjolebutikken Lychi i Oslo, oppfordrer til å satse på fargerike ballkjoler.

- Smaragdfarger er alltid en hit om vinteren. Dyp oransje eller burgunder er superfint i kombinasjon med lekre, litt vintageinspirerte smykker og en lekker clutchveske, sier Kase før hun fortsetter:

- Mer enkle toner som svart, vinterhvitt og sølvgrått er også veldig fint og gjør seg fint i kombinasjon med røde lepper.

Nguyen forteller at lyserosa er populært blant de yngre, men at det ikke er stor etterspørsel etter svarte kjoler.

Kort eller lang kjole?

Når det kommer til lengde og fasong oppfordrer ekspertene til å bruke tid på å finne de snittene som fremhever de beste trekkene dine.

- Har du smal midje bør du fremheve dette, men har du litt mage bør du velge en gudinnevariant som er smal under bysten, men løs rundt livet. Har du stor byste bør du passe deg for at kjolen blir seende ut som et telt ved at den henger ut og ned fra bysten. Om utrigningen er enkel kan du pynte den opp med et fint smykke, sier moteansvarlig Kase.

En lang aften kjole er alltid klassisk og kledelig.

Kase mener at det er viktig å ikke bestemme seg for at man ikke kler en type kjole eller ei, men heller prøve seg frem.

- En kort kjole kan kle de aller fleste så lenge den ikke er for trang eller for kort. En kort kjole fremhever beina dine, og et par hæler hjelper deg enda lenger på vei. Gå for et par klassiske pumps eller platåpumps, og velg smykker etter kjolen og topp det hele med en lekker liten skulderveske eller clutch, fortsetter moteeksperten.

LES OGSÅ: Dette er kjolene vi aldri glemmer

LES OGSÅ: 20 nyttårskjoler som gjør deg til kveldens dronning

Pynt med riktig tilbehør

Om du har en enkel utringning er det flott å pynte den opp med et smykke, men Kase fraråder smykker om kjolen er pyntet nok i utgangspunktet.

-Har kjolen broderi eller annen pynt på bysten bør du holde deg til øredobber, armbånd og ringer. En fin clutchveske gjør seg best til lange ballkjoler, mener hun.

Ifølge ekspertene bør man holde seg unna hudfargete strømpebukser.

- Bruk svarte strømper fremfor champagnefargede fordi det er mer sexy. Hvor tette de skal være velger du selv, men å vise litt hud igjennom kan være lekkert på ball. Champagnefargede strømper burde være forbeholdt skøyteløp og profesjonell dans. Man vil se fin ut på ball, ikke som om man skal delta i «Skal vi danse», spøker Kase.

Bløtkakekjole

MinMotes modell Nicoline fra Oslo mener at bløtkakekjoler er vanligere på ungdomsskolen, og at de fleste på videregående velger kortere kjoler i år.

Kase forklarer at bløtkakekjoler er overdådige og bør sitte perfekt om de skal se tekkelige ut.

- Har du stor byste bør du unngå en kjole med for mye paljetter og pynt på bysten. Generelt vil jeg anbefale å unngå for voldsomme utrigninger med mindre kjolen du velger har et veldig enkelt design og snitt. For mye hud i kombinasjon med en overdådig kjole kan fort bli litt harry, sier hun og fortsetter:

LES OGSÅ:Stor guide: 22 skjerfknuter

- En stor ring, et armbånd eller et par nedtonede øredobber holder i massevis som tilbehør. Du bør også gå for en nedtonet sminke og frisyre hvis du velger denne type kjole for å unngå å se ut som du skal delta i en missekonkurranse, mener Kase.

Sminke

Hun anbefaler klassisk festsminke om kjolen er overdådig.

- Å matche øyenskyggen til kjolens farge kan være uheldig i visse tilfeller, så velg heller en annen fargetone som komplimenterer fargen på kjolen.

Ytterklær

Til å bruke over kjolen anbefaler hun en varm fuskepels eller en klassisk kåpe.

-En fuskepels er glamorøs og varm nok til at du ikke behøver noe mer. Ellers er klassiske kåper som når til under kneet en sikker vinner. En boleroaktig cape eller jakke kan fungere fint til innebruk hvis den harmonerer med kjolen, det samme gjelder med et lekkert sjal. Pass likevel på at du ikke blir seende for voksen og damete ut!

Publisert:

Finn mer innhold om: