Stor guide til høstens hotteste jakke

Bli inspirert av mote motehus som Acne, Burberry og Diesel, og gå for en klassisk saueskinnsjakke i høst, eller velg en lang geitepels for den ultimate partylooken.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er langt fra første gang at saueskinnsjakken dukker opp på catwalken. Klassikeren finner alltid tilbake til motebildet, og var like trendy forrige høst som den er i år. Derfor tror heller ikke motejournalistene at den forsvinner med det første, og de har allerede kastet seg på den varme trenden.

- Saueskinn er veldig hot i høst, og jeg er en stor tilhenger av materialet. Selv har jeg en bikervariant fra Acne, og en vintage geitepels som jeg kjøpte på gata i Paris. Jeg brenner for dyrevern, og dette er derfor den eneste typen pels jeg bruker, sier moteansvarlig i Stella, Anja Stang til minMote.

Også moteblogger og ELLE-journalist Caroline Skjelbred har stor tro på trenden.

- Jeg liker veldig godt den fuzzy langhårede jakken. Perfekt til høstmoten som er 60-talls og den stramme stilen til Celine som jeg selv skal gå for i høst, sier hun.

Med andre ord kan man velge mellom to varianter - den tradisjonelle saueskinnsjakken som blant annet Acne har gjort enorm suksess med, eller en mer langhåret og «kreppet» variant, gjerne da med geitepels.

Klassisk saueskinn

Den typiske saueskinnsjakken er foret med saueskinn, som også synes på kragen og nederst på ermene. På utsiden er det skinn, ofte semsket. Skal du ha en ekte saueskinnsjakke må du mest sannsynlig ut med noen tusenlapper - hvis du ikke er så heldig og gjør et vintage- eller bruktkupp.

- Det er vanskelig å finne billige alternativer hvis du vil ha ekte saueskinn, men det finnes jo rimelige varianter med saueull som fór, på armene eller kragen. Det varmer også godt, og det ser kult ut, sier Anja Stang.

I Norge har for eksempel både Hennes & Maurits, Zara, Weekday og en rekke andre kjedebutikker fått inn ulike varianter av saueskinnsjakkene, til en langt lavere pris enn de mest eksklusive merkene. Dessuten kan du gjøre flere kupp på nettbutikkene til engelske Topshop eller Asos, som fører flere merker i tillegg til sitt eget.

Dress ned festkjolen

Går du for en klassisk variant i brunt, sort eller sand, kan du bruke den til å dresse ned en pyntet kjole til hverdags, forklarer Caroline Skjelbred.

- Den er perfekt til å bruke over tynne, lange plissé-skjørt med strikkegenser, eller over lange kjoler for å bryte på stylingen - gjøre en lang kjole hverdagsfin og mindre pyntet. Dette er veldig i tiden nå, å bruke pyntede klær med noe hverdagslig, sier hun.

- Dette er et veldig anvendelig plagg, som kan dresses både opp og ned, alt etter hvilken look man ønsker. Saueskinnsjakken passer til alt fra jeans til minikjoler og superglamorøse kjoler, supplerer Anja Stang.

Fuzzy geitepels

Et annet råd fra Stang er å se etter morsomme vester i samme materiale - som finnes i både billige og særdeles dyre varianter.

Ellers kan man gå for en ultraglamorøs look à la Isabel Marant, med en kåpe eller kort jakke i falsk eller ekte geitepels. Den fuzzy pelsen gir en helt annerledes look, og er Caroline Skjelbreds favoritt i høst.

- Den langhårede og fuzzy jakken er fin til litt strammere styling. Jakken er ganske stor og for å bruke den på en moderne måte er det fint å style den med smokingbukser, høyhalsere og skjorter, sier hun.

Også denne typen jakker og kåper kan du finne rimeligere varianter av.

- Det finnes fuskpelsvarianter som minner om saue- og geitepels, sier Anja Stang.

NB! Prisene som er oppgitt er fra ulike nettbutikker, som alle sender til Norge. Det er også mulig at de har varen hos din lokale merkevareforhandler, og prisene kan da variere.

Publisert:

Finn mer innhold om: