I sminkepungen til Mona Grudt

I over 20 år har Mona Grudt (40)

gjort business av sitt vakre utseende, personlighet og stilteft. Slik fremhever og ivaretar hun skjønnheten sin.

Man skulle tro at Mona Grudt brukte mye tid på sitt utseende og at hun fråtset i eksklusive skjønnhetsprodukter, men 40-åringen sverger til egenpleie og enkle rutiner.

– Hvis jeg bare skal hente i barnehagen eller gå erener, sminker jeg meg sjelden. Skal jeg for eksempel i et møte bruker jeg litt foundation, rouge og mascara, sier Mona og legger til:

– Ofte er det ikke så mye som skal til før man føler seg litt fresh. Vippetang og litt rouge- da føler jeg at jeg fått den hjelpen jeg trenger i hverdagen!

LES OGSÅ: I sminkepungen til Kathrine Sørland:- Jeg elsker sminke!

Til fest og tv-jobbing bruker Grudt, som vant Miss Universe i 1990, gjerne mer tid foran speilet.

– Jeg har funnet ut at jeg tåler mye øyensminke uten å se oversminket ut, så skal jeg på tv bruker jeg ofte mere tid foran speilet. Jeg elsker for eksempel å bruke løsvipper, men jeg må ha hjelp for å få det til å se fint ut.

Når det kommer til kveldsrutiner er Grudt flink til å ta vare på huden sin, men hun tar i bruk et uvanelig produkt som egentlig er ment for barnerumper.

– Jeg vasker alltid av meg sminken før jeg legger meg, men jeg er ikke knyttet til noen faste produkter, og veldig ofte bruker jeg våtservietter fra bleie produsenten Pampers når jeg fjerner sminken. Det er litt flaut, men er de god nok for en barnerumpe, er de også god nok for ansiktet mitt, sier hun og legger til:

– Hvis jeg er veldig tørr, bruker jeg faktisk også håndkremen fra Welda i ansiktet mitt. Den er helt fantastisk og inneholder bare naturlige og organiske stoffer. I tillegg sverger hun til en dagkrem, tilpasset moden hud, fra Garnier som hun også bruker om natten.

– Jeg bruker også øyenkremen fra samme merket, og det hender jeg også bruker den i hele ansiktet, avslører hun.

LES OGSÅ: Seks ansiktsmasker du kan lage hjemme

Mona Grudt liker å kle seg i friske farger, men når det kommer til valg av neglelakk er hun langt fra vågal og går som regel for det enkle og mest naturlige.

– Den brune lakken fra Alessandro synes jeg er skikkelig fin akkurat nå. Den passer så godt til klærne jeg bruker, forteller hun.

– Fargen er den mest vågale lakken jeg har. Jeg bruker som regel kun duse rosatoner.

Det samme gjelder valg av parfyme. Grudt er nemlig var for sterke dufter.

– Jeg bruker Clean fordi den bare lukter rent, og litt fordi jeg får vondt i hodet av parfymelukt. Jeg husker første gangen jeg kjente lukten fra Clean. Jeg var overbevist om at det lukten av et vaskemiddel.

Grudt skulle ønske hun var flinkere til å bruke mer tid på seg selv og egenpleie.

– Jeg tar meg sjelden tid til å gå til hudpleieren, men jeg burde bli flinkere til å unne meg det for det er delig å bli dullet litt med, sier hun og legger til:

– Det blir ofte til at jeg gjør stellet hjemme og da går jeg for farging av vipper og bryn, kanskje litt selvbruning, og en fuktighetsmaske. Det hender jeg også tar meg tid til et fotbad og en pedikyr.

LES OGSÅ: Sminken, frisyrene og smykkene – Se detaljene fra Oscar-løperen

LES OGSÅ:Michelle Obama utfordrer Oscar-kjendisene

Hvordan var din opplevelse i dag?