Tårevåt Chanel-avskjed til Karl Lagerfeld

TÅREVÅTT: Her ser Cara Delevingne bort på to modeller som tok til tårene under Chanel-visningen. Foto: EPA/Ian Langsdon.
TÅREVÅTT: Her ser Cara Delevingne bort på to modeller som tok til tårene under Chanel-visningen. Foto: EPA/Ian Langsdon.

Flere av modellene måtte tørke tårene da avdøde Karl Lagerfelds siste design for motehuset Chanel ble vist under moteuken i Paris.

Etter at Chanel-designer Karl Lagerfeld døde 19. februar har det vært spekulasjoner om hvordan det første Chanel-showet uten ham vil være.
Tirsdag ble showet holdt i Grand Palais i Paris, og luksusmerket hadde som ventet ikke spart på kruttet.
Chanel er kjent for sine ville show hvor de forandrer innsiden av det ærverdige bygget. Denne gangen hadde de bygget en egen vinterlandsby som var inspirert av byen Bormio i Italia, og showet hadde fått navnet #ChanelintheSnow (Chanel i snøen).

Bakken var dekket av falsk snø, og det var Chanel-gjennomført til fingerspissene. Visningen startet med ett minutts stillhet som ble brutt av Lagerfelds egen stemme. Da modellene gikk nedover catwalken var det også flere som tok til tårene.

Da visningen ble avsluttet dundret «Heroes» av David Bowie over høytalerne, og skuespilleren Penelope Cruz gikk nedover catwalken med en hvit rose i hånden kledd i en hvit kjole.

Det var stående applaus for showet, som viste at Lagerfeld hadde evnen til å være nyskapende helt til det siste.

ALPELANDSBY: Slik så Chanels catwalk ut. Det var Cara Delevingne som åpnet showet. Foto: Reuters/Regis Duvigna.
ALPELANDSBY: Slik så Chanels catwalk ut. Det var Cara Delevingne som åpnet showet. Foto: Reuters/Regis Duvigna.

Antrekkene som ble sendt nedover catwalken var ultraluksuriøse vinterantrekk. Her var det ullgensere med mønster i paljetter, aftenkjoler med skimønster og tweed i en skjønn forening – alt med en liten Chanel-twist. Smykkene var som vanlig overdådige, og om vi hadde hatt millioner på konto og et luksushus i Alpene er det helt klart slik vi ville ha gått kledd.

Chanel

Penelope Cruz med hvit rose. Foto: AP.

Chanel

Kaia Gerber. Foto: AP.

Chanel

Kolleksjonen viste stor variasjon. Foto: Reuters.

Karl Lagerfeld var en skikkelig veteran i bransjen, og har jobbet for Chanel siden 1983. Etter at Lagerfeld døde ble det tidlig kjent at det er hans høyre hånd gjennom over 30 år, Virginie Viard, som tok over motehuset.

Dette var hennes første visning som sjefdesigner, men det var Lagerfeld som sto bak kolleksjonen. Dette er altså den aller siste kolleksjonen signert Karl Lagerfeld for Chanel.

MASSIVT: Slik så Grand Palais ut under Chanels visning for høsten og vinteren 2019. Foto: EPA/IAN LANGSDON.
MASSIVT: Slik så Grand Palais ut under Chanels visning for høsten og vinteren 2019. Foto: EPA/IAN LANGSDON.

Utenfor motevisningen var det flere som benyttet anledningen til å hylle Lagerfeld. Både kjendiser og gatemotestjerner var invitert til showet, og flere var kledd i Chanel fra topp til tå.

Lagerfeld hadde en karakteristisk stil, og var kjent for sitt hvite hår, som han alltid har oppsatt i en lav hestehale, og mørke solbriller. Han var også kledd i så å si det samme hver dag – en sort dress og hvit skjorte med høy krage.

Lagerfeld har tidligere uttalt at han ikke ønsket en offentlig begravelse. Han skal derfor ha blitt kremert og stedt til hvile under en privat seremoni i Paris.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?