Slik gjør du beina shortsklare

Shortsen er en av sommerens store trender, men det er ikke like lett å slippe unna med de aller korteste modellene uten videre. Her er tipsene som gjør beina shortsklare.

Mari Glans
Publisert:

Med noen raske og noen mer langsiktige grep kan du få beina i god shortsform. Mye er gjort i løpet av noen timer, men man må slite litt ekstra om man vil ha et helt optimalt resultat.

Peeling og hårfjerning

Start med en god peeling av legger og lår. Det fjerner døde hudceller og får opp blodsirkulasjonen, i tillegg til å gi en glattere hud som lettere klarer å trekke til seg fuktighet. Også når man skal fjerne hår er det lurt å skrubbe huden først, da vil man få en tettere barbering om man barbererer leggene.

For mange er det nemlig et vesentlig punkt å fjerne hårene på leggene før man kan blotte dem for omverdenen. Her er det mange forskjellige produkter og metoder å velge mellom, og de forskjellige variantene har hver sine fordeler og ulemper. Vi har gått igjennom de vanligste hårfjerningsmetodene for deg, slik at du selv kan finne ut hvilken variant som passer deg best. Få gode hårfjerningstips her!

Juks deg brun

Selvbruning er den enkleste måten å få en rask brunfarge på, i tillegg til det også er den sunneste måten å gjøre det på. Velg om du vil bruke vanlig selvbruning, eller om du vil ha en fuktighetskrem som gir gradvis farge. Det finnes også forskjellige varianter og mørkhetsgrader å velge mellom, vi har testet selvbruningskremer for å finne ut hvilke som fungerer best. Resultatet finner du her!

Og for å få et perfekt resultat, bør du lese vår selvbruningsguide for perfekt selvbruning før du setter i gang!

En annen fordel med å få litt farge på kroppen, er at den til en viss grad hjelper til med å skjule appelsinhuden. En glatt hud med gylden farge vil ikke være like avslørende. Appelsinhud er det vanskelig å gjøre så mye med og man kan egentlig bare glemme at en krem skal fjerne dem for godt. Det mest effektive man kan gjøre i kampen mot cellulittene er faktisk trening.

Stram opp beina

Elisabeth Stigum er helse- og treningsrådgiver i Vektklubb.no, og har flere gode tips til øvelser man kan gjøre om man ønsker å stramme opp beina før shortssesongen.

- Den desidert beste øvelsen man kan gjøre er uten tvil knebøy. Den tar i bruk de store muskelgruppene i beina; rumpa, forside- og bakside lår, samt litt leggmuskulatur, forteller Stigum.

Knebøy kan man utføre på treningssenter eller hjemme på stuegulvet. Utstyr som kan benyttes er manualer, vektstang eller strikk.

- Stå støtt med parallelle ben i hoftebreddes avstand. Hold en manual i hver hånd ned langs siden av kroppen, eller vektstang over skuldrene som på bildet under. Bøy i hofte og knær. Stopp når du har cirka 90 graders vinkel i knærne. Press opp igjen. Knærne skal alltid peke framover i samme retning som tærne.

- Husk å holde ryggen rett ved å stramme magen. Tenk at du setter deg ned og reiser deg som om du setter og reiser deg fra en stol, forklarer treningsrådgiveren.

- Den andre øvelsen jeg ville valgt er utfall. Det kan også utføres både på treningssenter og hjemme. Øvelsen er tung nok til å utføres kun med egen kroppsvekt som belastning, dersom man jobber eksplosivt (tar i skikkelig) i fasen når man presser kroppen tilbake til utgangsposisjon. For ekstra belastning kan man bruke manualer, vektstang eller være kreativ og bruke en tung sekk.

Stå med hoftebreddes avstand mellom bena og plasser vektstangen på nakke/skuldre, sier Elisabeth Stigum.

- Ta et stort skritt frem og legg tyngden over fremre ben. Skyv så fra og kom tilbake og opp til utgangsposisjon. Bytt ben.

Hvis du har kneplager, kan øvelsen være belastende. Begrens i så fall størrelsen på utfallet. Fikser mage og rygg slik at korsryggen er naturlig rett gjennom hele øvelsen. Pass på at knær peker i samme retning som tær. Gjenta øvelsen til du blir utmattet, 15-20 repetisjoner.

Flere trips som gir strammere kropp finner du her!Slik får du fastere rumpe

Relevante saker videre:

På tide med en ny shorts?Her er 12 tøffe varianter!

Foretrekker du heller korte skjørt?I sommer det flere flotte trender som gjelder!

Publisert:

Finn mer innhold om: