Nå kan du kjøpe nye øyenbryn

Ny teknologi gjør at man nå kan transplantere hår fra hodet for å danne helt nye og fyldige øyenbryn.

Mari Glans
Publisert:

En klassisk skjønnhetsfelle mange har gått i er å nappe brynene sine for mye, og det kan være en vanskelig prosess å gro dem ut igjen. Enkelte områder kan også forbli hårløse om man har nappet hårene lenge nok.

De siste årene har tykkere og mer naturlige øyenbryn vært i motebildet, og flere har gått bort fra de tynnere brynene som var gjeldene før. Mange er også født med tynne eller ujevne bryn fra naturens side, og mens det er få av oss som har helt symmetriske bryn, er det noen som har mer synlige forskjeller på brynene.

Lær å sminke øyenbryn på Sminkeskolen!Få perfekte bryn

Høyteknologisk transplantasjon

Lenge har det vært få løsninger å velge mellom for dem som ønsker tykkere bryn. Tatovering har vært et alternativ for å fylle ut eller jevne ut brynene, men dette kan gi et unaturlig resultat og vil uansett aldri kunne erstatte ekte hår.

Tidligere har transplantasjon av hår på brynene vært lite vellykket på grunn av at det var vanskelig å få den naturlige vinkelen og vekstretningen på brynene. Men ny teknologi har nå gjort det mulig å transplantere hår fra hodebunnen til brynene med et naturlig resultat, skriver Daily Mail.

Med den nye teknologien kan man transplantere én hårsekk av gangen, og kirurgene har muligheten til å kontrollere vinkelen på hårene, noe som er svært viktig når det gjelderå få et naturlig resultat på øyenbrynene. Teknikken kan også brukes på øyenvippene, enten for å gjøre dem fyldigere eller dekke til områder hvor man av ulike årsaker ikke har øyenvipper.

Slik napper du brynene selv.Bruk riktig teknikk

Kostbart inngrep

Daily Mail har intervjuet Dr Bessam Farjo, som er spesialist på hårtranspalantasjoner i ansiktet. Kirurgen har forklart hvordan han utfører inngrepet.

En tynn stripe hud, omtrent 6 cm lang og 5 mm bred, tas fra området på hodet hvor hårene er mykest. Så fjerner kirurgen hvert hårstrå fra huden med en tynn nål. Opp til 5o ørsmå snitt lages med en skalpell hvor brynene skal være, og kirurgen bruker en nål for å plassere hårsekken i snittene. Effekten er ikke umiddelbar - det tar to til tre måneder før nytt hår begynner å gro gjennom huden, og omtrent et halvt år før man har et veldefinert øyenbryn. De nye brynene må også klippes jevnlig, siden hårene fortsetter å gro som det gjør på hodet. En slik behandling koster rundt 3500 britiske pund, men resultatet vil være permanent, ifølge kirurgen.

Juks deg til perfekte bryn!Slik sminker du dem

Publisert:

Finn mer innhold om: