Menn legger ikke merke til kvinner i høye hæler

Hvis du håper på menns oppmerksomhet i høye hæler, er det bare å gi opp, ifølge ny studie.

Cathrine Elnan
Publisert:

Eksperter ved Universitetet i Northumbria forsker på hva som tiltrekker og vekker oppmerksomhet hos menn i forskjellige aldersgrupper. Kvinner med høye hæler har allerede blitt testet ut, og funnene viser at menn ikke bryr seg nevneverdig om kvinner har et par ekstra centimeter under fotsålen eller ikke, det skriver den britiske avisen The Telegraph.

- Kvinner bruker penger på høye hæler for å se bra ut, og for å legge til noen ekstra centimeter til det de ble skapt med fra naturen sin side, sier forsker Dr. Neave.

Vondt i føttene av høye hæler?Kan dette være løsningen?

Så ikke forskjell

Mange føler at de får en rakere holdning og et mer elegant ganglag med litt ekstra høyde under hælene, og høye hæler skal også gi inntrykk av lengre og smalere ben. Men ingen av disse faktorene påvirket mennene i studien. De mannlige deltakerne kunne visstnok ikke skille damene som gikk med høyhælte sko fra de som gikk med lave sko.

Liker du komfortable høye hæler?Da bør du velge disse skoene!

– Bevegelse gir signaler om alder og personlighet

Forskningsprosjektet er en del av en større undersøkelse som skal finne ut hvordan mennesker tiltrekkes av hverandres bevegelser.

– Vi tror måten man beveger seg på gir ærlige signaler om menneskers alder, helse, personlighet og hormonelle status, sier forskeren Dr. Neave, som også undersøker hvordan kvinner tiltrekkes av måten menn danser på.

- Holdningen er viktigst

STAVANGER: Å nei, lider vi for ingenting?

Det er Camilla Rørtvedts umiddelbare reaksjon på nyheten.

Leende bedyrer hun at det uansett ikke er avgjørende for de to gangene per måned hun tvinger føttene i høye hæler.

- Jeg synes det er feminint og lekkert med høye hæler, men folk må kunne gå med dem. Når du får på deg høye hæler får du en rakere holdning, du skyter fram puppene og du utstråler mer autoritet, sier Rørtvedt som er daglig leder i Skoringen.

- Du oser nok mer selvtillit med høye hæler, men jeg tror personligheten, kroppsholdningen og totalantrekket er viktigst.

Ingen kan overbevise henne om at det er komfortabelt å balansere rundt på åtte centimeter høye hæler.

- Det blir nesten som et slags rollespill, og det kan virkelig forandre hele antrekket. Men jeg synes folk har blitt mer komfortbevisste, og har inntrykk av kvinner lider mindre for skjønnheten enn tidligere, sier hun.

Relevante artikler videre:

Trenger du tips til høstens skomote?Her finner du 25 du kan velge mellom!

Kvinner husker sitt første dyre skokjøp bedre enn sitt første kyss.Les mer her!

50-tallet er en av høstens trender. Her finner du flere aktuelle trender!

Synes du leopardtrenden kan være utfordrende? Slik bruker du dyreprint med stil!

Skrevet av journalist Linn Kathrine Yttervik og

Publisert:

Finn mer innhold om: