Ta hensyn til din alder - slik sminker du deg vakker

minMote gir deg over 40 år oppskriften på den perfekte dagsminken

Ingrid Bruvik
Publisert:

.

Kvinner har en tendens til å bli sittende fast i de samme sminkerutinene år etter år. Har vi først funnet noen teknikker og produkter som vi liker, så holder vi oss til dem. Men det vi ofte glemmer er at det med alderen dukker også opp nye behov, og den blå maskaraen som var kul på 80-tallet kanskje ikke like flatterende som før. I tillegg bør sminke for voksen hud påføres litt annerledes.

LES OGSÅ: I sminkepungen til smykkedronning Efva Attling: – Kutter ned på sminken med årene

Her er noen av triksene:

1. Voksen hud har ikke den samme spensten som ung hud. Før du begynner å sminke deg, bør du derfor rense og peele huden. På denne måten tilfører du massevis av fukt, og en fuktmettet hud ser yngre ut enn en tørr hud.

2. Legg deretter en primer over det hele ansiktet. En god primer fungerer som ”fyll” i fine linjer og gir huden en jevnere overflate, som gjør sminken lettere å legge.

3. Mange av sminketriksene til voksen hud handler om å korrigere og å lysne. Å sminke på riktig sted er derfor viktig.

4. Mange opplever en økning av poser under øyene i voksen alder. Dette kommer av oppsamling av fettvev. For å forminske disse er en concealer, eller en såkalt tryllepenn, god ha. Den skal legges under posene - på det mørkeste partiet. Legger du den oppå posene forsterker du bare problemet.

5. Dekk også til andre ujevnheter som røde prikker og eventuelle hormonflekker for å få en jevnere hudtone. Dette skaper inntrykk av en yngre hud.

6. Legg deretter en flytende foundation som har pleiende ingredienser der det trengs. "Less is more" når det kommer til sminke for voksen hud. En farget dagkrem kan også gjøre susen.

7. La øynene være fokuspunktet i en enkel dagsminke. Når det kommer til fargevalg, bør du styre unna de hardeste fargene og linjene. Dropp våtlineren og gå for en myk kajalstrek som fremhever øyenfargen din.

8. Øynene har også en tendens til å bli smalere med årene. Et tips kan derfor være å legge en beinhvit kajal på våtkanten for å gi inntrykk av et åpnere blikk.

9. Bruk duse og matte øyenskygger som får øyenfargen din til å stråle. For hasselnøttfargede og brune øyne er brunt og gull flott. Til blå øyne er blågrått og lysebrunt lekkert. Unngå mørke farger under øynene og dropp gjerne maskaraen på nedre del av øyenvippene.

11. Riktig plassering av rougen er viktig for å få et yngre preg. Legg den høyt opp på kinnbeinet, og legg deretter en mørkere bruntone under kinnbeina. Det skaper en illusjon av et slankere og smalere ansikt. Og fjerner noen av tyngden nederst i ansiktet.

12. Leppene har en tendens til å miste fylde med årene. En mørk leppestift vil understrek dette. Velg heller lyse farger og gloss. En gloss med forstørrende effekt kan være en god investering. Den øker blodsirkulasjonen i leppene, og de fremstår som mer fyldige.

13. Napp bort grå og lange hår i øyenbrynene, og fyll deretter i en farge som forsterker din egen. Velformede øyenbryn er rammen rundt øynene som får deg til å se mer våken ut.

LES OGSÅ: Sminkepungen din er en bakteribombe

LES OGSÅ:Få supermodellenes hemmelige skjønnhetstips

Publisert:

Finn mer innhold om: