Få skjønnhetstips fra «Svanesjøen»-ballerinaene

I disse dager danser tre flotte ballerinaer hovedrollen i «Svanesjøen» for fulle hus i Den Norske Opera. minMote møtte dem backstage på Operaen og fikk svanenes beste skjønnhetstips.

Merete Gamst
Publisert:

Å danse hovedrollen i «Svanesjøen» er den mest krevende rollen en ballerina kan ha.

Jentene trener opptil syv timer hver dag for å oppnå svaneperfeksjonisme til Tsjajkovskijs storslagne toner.

Og for å få overskudd til treningen er det ekstra viktig for ballettdanserne å ta vare på seg selv, forteller jentene til minMote.

FUKTIGHET: Maiko sverger til Body Butter fra Body Shop kr 120, REN-serum ca kr 400,Grønn te (Palais des thés ca kr 170) ogmagnesium for å unngå muskelkramper. Foto: Merete Gamst og produsenteneMaikos favoritter Maiko Nishino (31) er født i Osaka i Japan, og har danset ved den norske nasjonalballetten siden 1999. Ballerinaen elsker mote og skjønnhetsprodukter og har hud som en porselensdukke. - Min trofaste skjønnhetsvenn er en ansiktsolje fra det britiske merket «REN». Jeg er avhengig, og bruker oljen morgen og kveld. Huden min har blitt svært tørr etter jeg flyttet til Norge, så derfor er det viktig å gi den mye fuktighet. - Jeg får tilsendt grønn te fra Japan som gjør underverker for kroppen. Den virker rensende, og på kvelden drikker jeg te uten koffein som er avslappende før en god natts søvn. Jeg prøver å få syv timer søvn hver natt., som hverken er for mye eller for lite, sier hun. Hennes favoritthudkrem er Body Butter fra Body Shop. - Ettersom vi dusjer 3-4 ganger hver dag, trenger jeg en krem som hjelper mot tørr hud. Den er litt tykk og klissete i konsistensen, men jeg synes den er perfekt nå på vinteren, sier Nishino. Lavkardo-dietten kan man bare glemme: - Under sesongen må jeg spise mye kjøtt og karbohydrater, og fokuserer på å spise mye god mat. Lavkarbo-dietten er ikke noe for oss ballettdansere. Her er det ekstra karbo-dietten som gjelder. I tillegg får jeg i meg mye magnesium for å unngå muskelkramper.

Yolandas favoritter

Yolanda Correa (29) fra Holgin i Cuba (alder) kom til Nasjonalballetten høsten 2010. Den vakre ballerinaen bruker få skjønnhetsprodukter, og har heller fokus på en naturlig livsstil med sunn mat. Yolanda smiler blygt når de andre jentene skryter hemningsløst av det vakre krøllete håret hennes.

- Jeg bruker aldri produkter i håret til hverdags. Det får brutalt gjennomgå når det skal settes opp til forestillinger, så jeg liker å la det hvile til vanlig, sier Correa og fortsetter:

- Jeg kan få allergiske reaksjoner på all scenesminken, så derfor bruker jeg den fantastiske kremen Menaderm fra Spania. Jeg smører kremen rundt øynene etter jeg har tatt av sminken, og den holder huden min frisk.

Hun trives best uten sminke, men synes det er gøy å dresse seg opp hvis hun skal på fest.

- Da kan jeg være vågal med en knallfarget øyenskygge. For å fjerne sminken, liker jeg produktene til Clinique, sier Correa.

- Jeg har et meget sunt kosthold. Jeg drikker ekstremt mye vann og spiser masse frukt. Jeg holder meg unna alt som er fritert, brus og rent sukker. Dette er jo ikke bra for noen. Jeg elsker sushi, og unner meg mørk sjokolade i ny og ne.

Clairs favoritter

Clair Constant (35) fra Sør-Afrika debuterte i hovedrollen i år. Hun har nydelig brunt skinnende hår, nystelte negler, lange øyevipper og bobler over av gode skjønnhetstips.

- Alle kvinner bør ha en Eight Hour Cream fra Elisabeth Arden i vesken. Den kan brukes til alt. Jeg smører den på føtter, lepper og under øynene hvis jeg er tørr.

Hun elsker skjønnhetsproduktene fra Trish McEvoy.

- Jeg bruker Beauty Booster-serumet daglig for det beskytter huden mot aldring og gir den fuktighet. Siden jeg er fra Sør-Afrika har huden min blitt utsatt for mye sol og jeg har fått pigmentflekker i ansiktet. Beta-Hydroxy Pads fra Trish McEvoy fjerner døde hudceller og jevner ut huden, sier hun.

Om kosthold og vekt forteller hun følgende:

- Jeg går lett ned i vekt under sesongen fordi vi trener så mye, så jeg må ta vektøknings-tilskudd. Jeg drikker milkshake daglig for ekstra proteiner og karbohydrater.

- Å koble av med meditasjon gjør underverker for kropp og sjel. Jeg gjør det for å koble av tankene i stressende perioder.

BALLERINASKJØRT: Maiko og Clair synes det er gøy at motebildet er inspirert av balletten. Foto: Erik Berg.

Ballerinamote

Ballettdanserne sier bestemt at de aldri ville gått med ballerinaskjørt på fest, men håper den ballettinspirerte moten vil få flere interessert i ballett.

- Ballerinamoten har fått mye oppmerksomhet, og kombinert med filmen «Black Swan» tror jeg flere unge mennesker ønsker å gå i operaen. Vi håper i alle fall det, sier Yolanda til minMote.

Jentene er ikke spesielt begeistret over framstillingen av balletten i den kritikerroste filmen.

- «Black Swan» er veldig «Hollywood», og alt er ekstremt overdrevet. Sminken synes jeg rett og slett er forferdelig, og jeg er glad vi slipper å bli stylet slik, sier Maiko.

Ballerinagalskap

Mange unge jenter drømmer om å få danse «Svanesjøen», men hovedrolleinnehaverne sier man må være temmelig gal for å få pikedrømmen oppfylt.

- Det er mye blod, svette og tårer. Filmen «Black Swan» er ganske drøy og overdreven, men vi kjenner oss igjen i galskapen. Vi er jo gale, sier de tre jentene og ler.

Clair har akkurat danset premiereforestillingen når minMote møter ballerinaene. Den måtte hun gjennomføre med brukket tå.

- For å presse kroppen så hardt, sier det seg selv at vi ikke kan være helt normale. Men under forestillingen kjennes ikke smerten. Det er først når sceneteppet går ned at det gjør vondt, forteller Clair.

- Den beste følelsen i verden er å stå på scenen og kjenne på energien, samt forventningene fra publikum. Vi lever ut drømmen akkurat nå, selv om det er smertefullt til tider.

Svanene nikker enige før de må gå. Lunsjpausen er over, og de har fortsatt fire treningstimer igjen av dagen.

Publisert: