Sommerens kjolemote - se minMote-Sonias favoritter

Varmen som har slått inn over Sør-Norge. Hils den velkommen i en kjole!

Ingunn Viken
Publisert:

Solen varmer, vinden er sval og butikkene bugner av sommerklær. Ansvarlig for minMote, Sonia Huanca Vold, viser deg hvordan du kan ta med deg de største kjoletrendene fra catwalken til parkliv og sommerfest. En av de største kjoletrendene fra motevisningene er blomstermønster.

– Det bugnet av blomster på catwalken denne sesongen, og butikkene har alt kastet seg over trenden. Om du skal velge en blomstrete kjole i år, bør den være i blått og hvitt, sier ansvarlig i minMote, Sonia Huanca Vold.

Den varme årstiden vi går inn i nå er også høysesong for fest og bryllup, og med årets trender er det ikke vanskelig å finne en passende variant:

– Det finnes kjoler i alle lengder, fra de helt fotside til lårkorte. Til bryllup passer det fint å kjøpe en fotsid kjole som kan passe til mange anledninger, sier Vold.

På catwalkene flommet det av sommerstoffer i alt fra paisley og blomster til grafiske mønster og batikk. Så i sommer kan du trygt velge noe annet enn klassisk til bryllup.

– Det er mye mønster på kjolene nå, og du kan gjerne bruke farger og mønster i bryllup. Man trenger ikke å gå med en ensfarget prinsessekjole, sier hun.

Dersom du er usikker på hvilke kjoler som passer din fasong, er en kjole med draperinger en sikker vinner:

– Er du liten skaper draperingene illusjon av former, og er du stor er det med på gi en fin figur. Det passer til alle, sier Vold.

Hun mener at jenter godt kan bruke kjoler til annet enn parkliv og sommerfest:

– Folk må bruke kjoler mer til hverdags. Mange kjoler kan brukes både til hverdags og til fest, det kommer helt an på hva du har til, sier hun.

Og har du en hvit sommerkjole hengende i skapet, er det bare å finne den frem. Den er kjolen over alle sommerkjoler, uansett trend:

– Klassikeren er en hvit sommerkjole. Det kan aldri bli feil. Så lenge du ikke bruker den i bryllup!

LES OGSÅ: Sommerkjoler i butikk nå - finn din favoritt

LES OGSÅ: Disse produktene sverger minMote-redaksjonen til

LES OGSÅ: Denne skaper hysteri - dette er sesongens «it-jakke»

Publisert: