Nyheter

«Bestemor-hår» tar av på sosiale medier

Grått hår

Kallenavnet sølvrev har nettopp fått en ny betydning. Hashtaggen #grannyhair har flere tusen registrerte bilder og beviser at grått er den heteste fargen du kan ha på håret ditt akkurat nå.

 • Thea Roll Rakeng
Publisert:
Grått hår

Skjermdump fra Instagram-bildet til @love_aesthetics.

Grått hår

Skjermdump fra Instagram-kontoen til @ssssamanthaa.

Glem striper, Kim Kardashians blonde manke, dipdye eller hårfarging hjemme, nå er det grått hår som går sin seiersgang på sosiale medier. Viralsider som BuzzFeed, Bored Panda og Elite Daily har omtalt den voksende trenden, og slår fast at fargen er trendy og chic. Gråfargen skal være kald og helst så naturlig som mulig, selv om flere har lagt inn lilla undertoner.

MinMote har tidligere skrevet om gode grunner til å beholde det naturlige grå håret når det kommer, men nå er det altså et frisørbesøk eller to som skal til for å gi det ønskede «bestemor»-resultatet. Med et kjapt søk på hashtaggen #grannyhair på Instagram, viser det seg at det er stort sett unge jenter i 20 årene som lar seg inspirere av den noe spesielle hårtrenden.

Les også:10 gode grunner til å beholde etterveksten

- Voksende trend

Frisør Eirik Thorsen, kreativ leder og eier av salongen Adam og Eva i Grensen, har lagt merke til den voksende trenden, men forteller at den ikke er så utbredt i Norge enda.

GIR RÅD: Kreativ leder for Adam og Eva og innehaver av Adam og Eva i Grensen, Eirik Thorsen. Foto: Privat

- Grått hår er veldig kult, men det krever at du har en personlig stil og følger opp for at det skal bli en helhet. Det er finest på folk som kler kalde farger, men kan funke på alle så lenge man går inn for en spesiell stil. Det er ikke så mange som farger håret grått i Norge enda, men det er noen, forteller Thorsen til MinMote og fortsetter:

- Fargen kan absolutt slite på håret i og med at det er en kald undertone og ikke kan ha gult eller gyllent i seg. Har man nordisk, lyst hår i utgangspunktet skal det ikke slite så mye, men har du veldig mørkt hår må det blekes ned først. Er man flink til å kure håret og bygge det opp, skal ikke denne fargen være noe problem.

untitled link
untitled linkuntitled linkuntitled link
Publisert:

Les også

 1. HÅR

  Hårtap hos kvinner: 5 grunner til at du mister håret

 2. HÅR

  Pannelugg eller ikke: Hva kler kjendisene best?

 3. HÅR

  Tre hverdagsfrisyrer du lett lager selv

Finn mer innhold om:

 1. Hår
 2. Skjønnhetspleie

Relaterte artikler

HÅR

Frisyrene, fargene og stylingen: Dette er høstens hårtrender

MANN

Hvor ofte skal en mann klippe seg?

HÅR

Fire grunner til flass og tørr hodebunn

HÅR

Uh-oh! Hevder denne frisyren kan gjøre deg skallet

MANN

Blast from the past: «Bollesveisen» er tilbake

HÅR

Derfor bør du være forsiktig med lillasjampo

HÅR

Tips fra ekspertene: Fem grunner til at du har fett hår