Moods of Norway dropper catwalk-showet

GRÜNDERE: Designerduoen Peder Børresen og Simen Staalnacke sammen med medgründer Stefan Dahlkvist på Moods motevisning i 2014. Børresen og Dahlkvist var ikke til stede på Moods-festen i Oslo fredag kveld. Foto: Trond Solberg/VG

Moods of Norway har blitt nesten like kjent for sine spektakulære kjendisfester med catwalkshow som for klærne - det er det slutt på i år.

Publisert:

I en årrekke har Moods og Norway-gründerne Simen Staalnacke (39) og Peder Børresen (38) arrangert og frontet et av Mote-Norges med påkostede eventer: Moods og Norway-showet som har vist den kommende kolleksjonen på catwalken, i ekte moteuke-stil.

Catwalkshowene har også hatt noen av landets største kjendiser på første rad og på den røde løperen - i 2013 hadde de til og med Ari Behn i englevinger på catwalken.

I 2015 blir det ikke noe slikt Moods-show. I stedet holder de en tre timer lang presentasjon av kolleksjonen kombinert med en minglefest i butikken i Bogstadveien i Oslo.

Se bildene fra rød løper lengre ned i saken!

DEN GANG DA: Ari Behn hyllet blant annet Märthas engletro på catwalken i Gamle Logen på Moods-showet i 2013. Foto: Mattis Sandblad/VG

Kuttet årsverk

Samtidig viser årsberetningen til Moods of Norway at selskapet i 2013 hadde driftsinntekter på 343,9 millioner kroner, med et resultat på 19,4 millioner. Det er under halvparten av året før, da resultatet var på 50 millioner. I 2011 var resultatet på 96 millioner kroner, og Moods-gutta var landets ubestridte motekonger.

I et intervju med Dagens Næringsliv fra i fjor forteller Simen Staalnacke at bedriften måtte kutte 35-40 millioner i 2014, og at 20 årsverk skulle bort.

Den amerikanske sjefen George Santacroce skulle gå av ved årsskiftet.

- Santacroce hadde fått i oppgave å gjøre Moods of Norway til et globalt motemerke, men tidene har forandret seg. Motebransjen er brutal. Det internasjonale markedet er preget av mange sterke aktører, og konkurransen er knallhard. Vi har rett og slett ikke penger til å finansiere en stor utenlandsetablering for øyeblikket, sa en av gründerne i selskapet, Jan Egil Flo til DN.

- Ikke økonomisk årsak

Men Simen Staalnacke avviser at merket dropper showet på grunn av den økonomiske situasjonen. Han svarer følgende i en e-post til MinMote:

OPPSTARTEN: Moods of Norway ble etablert i Stryn i 2003. Her er designerduoen Simen Staalnacke og Peder Børresen utenfor sin den gang nyåpnede Stryn-butikk i 2004. Foto: Rolf Jarle Ødegaard/VG

«Det er tre gode grunner til at vi velger å ikke ha et kjempestort moteshow i år. Den største grunnen er at det for første gang ikke er en moteuke i Oslo i år, noen som gjør at bransjen og innkjøperne samler seg i byen.

Den andre grunnen er at vi ser at den økende trenden fra merker i hele verden er å promotere og vise de kolleksjonene som kommer i butikk og ikke kun neste års kolleksjoner.

Den tredje grunnen er at vi vil ha en god hederlig lanseringsfest for våre venner og ansatte som har jobbet veldig hardt med en fantastisk kolleksjon.

Rett og slett å markere at kolleksjonen endelig er kommet i butikk».

- I november 2014 ble det kjent at Moods of Norway måtte nedbemanne og i løpet av 2015 kutte med 35-40 millioner kroner. Er dette en del av grunnen til at dere dropper showet?

«Nei, på ingen måte. Vi har jo lagt opp til vårt travleste år noensinne. Med lansering av Herre, Dame, Sport og en helt ny barnekolleksjon, samt en ny parfymelinje, utvikling av en ny reflekstråd i samarbeid med Sintef, en Norges-turné, og mange andre hemmelige prosjekter», står det videre i mailen.

Kul og «laidback» kolleksjon

Det var i fjor at Moods kvittet seg med den rosa traktor-profilen for å lage en mer dempet kolleksjon med en mer subtil fargepalett.

Denne våren er kolleksjonen full av festivalplagg for alle mulige festival-gjengere. Klærne er delt inn i tre kategorier slik at alle skal kunne finne noe som passer til akkurat dem.

MØNSTERMIKS: Moods of Norways vår - og sommerkolleksjon er en hyllest til festivalsommeren, og bar preg av mønstre i ulike fasonger og farger. Foto: Mattis Sandblad/VG

- Moods of Norways vår - og sommerkolleksjon er i år en hyllest til de ulike festivalene som alle elsker! Det er jo den morsomste tiden i Norge, så vi har delt inn klærne i tre kategorier: «The Camper» for den som vil bo i telt og leve ut den avslappede festival-stilen, «The Glamper», som kanskje vil ha litt mer glamour og «The Artist» for artistene på scenen, forteller Staalnacke om kolleksjonen.

Fargepaletten bærer preg av duse farger som forrige kolleksjon, men også metallisk og sterkere farger som oransje og kongeblått.

- I tillegg har vi tatt utgangspynkt i en del mønstre som stemorsblomster, norske fjell og fjorder og ulike festlige sitater som «make some noice» og den slags. Det blir uten tvil en velkledd sommer, sier Staalnacke til MinMote.

Se bildene fra rød løper her:

STILFULLT PAR: Moods-gründer Simen Staalnacke var ikke overraskende kledd i sitt eget design fra topp til tå. Samboeren Anne Berit Valla var iført bukse fra Moods of Norway, topp og sko fra Zara og veske fra YSL. - Vi er glade i å feste, så dette blir gøy, sier Valla til MinMote. Foto: Mattis Sandblad/VG
KUL DUO: Stylist og blogger Erlend Elias Bragstad kom sammen med Jasmin Haraldsen, som var iført buksedress fra Diane Von Furstenberg og Chanel-veske. Bragstad hadde på seg en vintage olabukse og blazer fra H&M. Foto: Mattis Sandblad/VG
GLAM: Blogger og Bik Bok-designer Lene Orvik lot dagens valg falle på en kjole fra Gestuz, sko fra Zara og veske fra Gucci. - Jeg er superspent på kolleksjonen og hva kvelden bringer, sier Orvik til MinMote. Foto: Mattis Sandblad/VG
FOTBALLFRUE: Louise Angelica Riise kom sammen med venninnen Natalie Henriksen. Riise hadde på seg en skinnskjørt med frynser fra Intermix, topp fra MSGM, jakke fra Saks, sko fra Zara og veske fra Chanel. Foto: Mattis Sandblad/VG
LEOLOVE: Blogger og TV-personlighet Chioma hadde på seg buksedress fra Alice & You, jakke fra Asos Curve, Nike-sko og veske fra Michael Kors. - Jeg har hørt rykter om fri bar, så dette blir gøy! Foto: Mattis Sandblad/VG
SVARTHVITT: Artisten Tini Flaat gledet seg til å hygge seg på Moods-festen med venninnen Charlotte Tellefsen. Tini var iført en kåpe fra Baum und Pferdgarten, bukse fra Met, sko fra Buffalo og veske fra Lulus. Foto: Mattis Sandblad/VG
ZIG ZAG: - Moods-festen pleier alltid å være gøy, uansett om det er et stort event eller mer intimt som i dag. Det er klart de må stramme inn budsjettet der det trengs, og satse større på andre ting. Det gjør det jo veldig bra i USA, sier Johanna Grønnberg Mesa. Hun hadde på seg en kjole fra Missoni og veske fra Ecco. Ektemannen Vince Mesa var iført frakk fra Johnny Love og caps fra Gods. Foto: Mattis Sandblad/VG
INNSLAG AV HVITT: Stylist Tommy Løland gikk for et helsort antrekk og hvite boots på Moods-festen. Foto: Mattis Sandblad/VG
Publisert:

Finn mer innhold om: