Nyheter

Modell med Downs syndrom på catwalken under New York Fashion Week

MODELLSPIRE: Madeline har jobbet som modell siden i fjor og har allerede gjort to store motekampanjer. Nå skal hun delta på New York Fashion Week. Foto: EverMaya (Innhentet tillatelse)

Madeline Stuart (18) er ikke bare kampanjemodell og et veskemerkes ansikt utad, nå skal hun gå på catwalken under en av verdens gjeveste moteuker.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Etter at australske Stuart som har Downs syndrom, landet to store modellkontrakter har karrieren fått ben å gå på. 18-åringen som begynte å jobbe som modell i fjor, skal gå på catwalken for MODA i samarbeid med Christopher Reeve Foundation, under en av verdens viktigste moteuker.

- Når vi ble spurt om å delta på New York Fashion Week, ble jeg ikke overrasket. Jeg tror ikke at noe overrasker meg lenger, sier moren til Madeline, Rosanne Stuart, til Cosmopolitan.

Rosanne innrømmer at hun hadde en mistanke om at catwalk-spørsmålet ville komme.

- Hun har blitt spurt om å gjøre så mye, og jeg håpet at hun ville bli spurt om å gå på NYFW, og jeg trodde det ville skje. Håper det ikke hørtes for pretensiøst ut, sier hun til magasinet.

Saken fortsetter under bildet.

Glad for åpenheten

Modellkarrieren skjøt virkelig fart da Madeline ble spurt om bli veskemerket EverMaja sitt ansikt utad. Rosanne forteller at hun er glad for at verden har åpnet øynene og blitt mindre fordomsfull.

Les også:Derfor blir strekkmerker hyllet i sosiale medier verden over

FØRST UT: Jamie Brewer gikk for designeren Carrie Hammer under New York Fashion week i februar. Foto: Getty Images

- Se for dere at om ti år kommer det til å være kult å henge med en som har en utviklingshemming, for du vet at de bryr seg mer om følelser enn om den materialistiske verden. Alle kommer til å ønske at den vennen skal lære dem om hva ekte kjærlighet er, sier Stuart til magasinet.

Utfordrer standarder

Madeline er ikke den eneste modellen med Downs syndrom som gjør suksess i modellbransjen. Modellen og skuespilleren Jamie Brewer (30), som er best kjent som skuespiller i TV-serien «American Horror Story», skapte i fjor overskrifter da hun entret catwalken i New York som den aller første modellen med Downs syndrom.

Skjønnhetsidealer i motebransjen utfordres oftere og oftere, særlig etter at plus size-modellen Tess Holliday signerte en gjev modellkontrakt, og Sports Illustrated trykket sin første plus size-kampanje, og transseksuelle modeller stadig dukker opp i de gjeveste magasinene og kupper de største jobbene.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Frankrike vil forby bruk av for tynne modeller

 2. NYHETER

  Winnie Harlow har sjelden hudsykdom - tar motebransjen med storm

 3. NYHETER

  Kristina (9) blir omtalt som supermodell: - Svært kritikkverdig

 4. NYHETER

  De villeste modell-snublene på catwalken

Finn mer innhold om:

 1. Moter og Modeller
 2. Mote
 3. New York Fashion Week

Relaterte artikler

NYHETER

Modell med Downs syndrom landet to store avtaler

NYHETER

Seks høydepunkter fra New York Fashion Week

NYHETER

New York Fashion Week: Instagram-kontoene du bør følge

NYHETER

Lottie Moss lander stor modelljobb

NYHETER

Caitlyn Jenner kuppet gjev gigantkampanje

NYHETER

Ella Emhoff fikk pangstart på modellkarrieren

NYHETER

Dette er Norges ukjente modellstjerner