Kate Moss avslører ny karriere på Instagram

BLIR BUSINESSKVINNE: Kate Moss forlater modellagenturet hun har vært tilknyttet i nesten 30 år. Foto: NTB Scanpix
BLIR BUSINESSKVINNE: Kate Moss forlater modellagenturet hun har vært tilknyttet i nesten 30 år. Foto: NTB Scanpix

Kate Moss (42) har brutt med sitt mangeårige modellbyrå og ønsker nå å styrke folks karrierer.

Britiske Moss, som er en av verdens mest kjente supermodeller gjør et karrierehopp etter nesten tretti år i modellbransjen. Mandag debuterte 42-åringen på Instagram under navnet @katemossagency og røper samtidig at hun skal starte et talentbyrå for å oppdage de neste store stjernene - og nei, det er ikke bare for modeller.

– Jeg vil egentlig ikke ha pene folk, jeg vil ha sangere, dansere og skuespillere. Jeg vil skape stjerner, sier Moss til magasinet Business of Fashion, som hun også pryder forsiden til.

På ett døgn har Instagramprofilen fått 232 000 følgere. Moss selv følger null.

Ideen skal ha kommet da hun forlot modellagenturet Storm Models tidligere i år. Moss begynte å kartlegge de nye planene med hjelp fra sin mangeåringe bookingagent Lucy Baxter.

Tøff avgjørelse

Moss forteller at avgjørelsen om å forlate Storm Models, hvor hun har vært signert siden hun var 14 år, var tøff.

– Jeg følte at jeg ville noe mer enn å være modell. Det spilte ingen rolle hvor mye forskjellig vi prøvde, jeg kommer alltid til å være lille Kate de har kjent siden jeg var 14 år. Å dra var som å forlate et hjem. Jeg måtte likevel gjøre det, og de var veldig forståelsesfulle, sier Moss.

Moss forteller videre til magasinet at hun har latt seg inspirere av filmen Gia med Faye Dunaway og Angelina Jolie i hovedrollene.

– Du vet filmen Gia hvor Faye Dunaway spiller ageneten? Det kunne jeg gjort! Jeg ønsker å fokusere mer på å styrke folks karrierer enn å bare drive et modellbyrå, sier Moss.

Hvordan var din opplevelse i dag?