Sophie Elise i konflikt om Gullruten-kjole

I KJOLEKRANGEL: Sophie Elise Isachsen lånte denne kjolen av James Lazar Braathen til Gullruten i fjor. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG
I KJOLEKRANGEL: Sophie Elise Isachsen lånte denne kjolen av James Lazar Braathen til Gullruten i fjor. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG

Da designeren James Lazar Braathen fikk tilbake kjolen han lånte bort gratis til Sophie Elise Isachsen, mener han den så ut som et vrak.

Under fjorårets Gullruten i Bergen brukte Sophie Elise Isachsen en kjole fra James Lazar Braathen. Han lager couture-kjoler, og selv beskriver han kreasjonene som kunst. Han hevder prisen på kjolen Isachsen lånte er 90.000 kroner.

Etter festen i Bergen fikk Braathen kjolen tilbake:

– Den så ut som vrak, sier han til MinMote.

Sophie Elise fikk låne kjolen gratis, og Braathen sier til MinMote at han fortalte at hun hadde erstatningsansvar om noe skjedde med den da han lånte den ut.

– Om den ble ødelagt sa jeg at jeg ville kreve mellom 30.000 og 90.000 kroner i erstatning, avhengig av skaden, sier han.

Designeren hevder at hun ikke beklaget skaden, eller sa noe om den da hun leverte tilbake kjolen.

– Jeg hørte på P3 Morgen at Vegard Harm hadde tråkket på kjolen så den revnet, utdyper han.

Tatt saken til Forliksrådet

Nå har Braathen valgt å ta saken videre til Forliksrådet.

Braathen sier at saken hadde vært en annen om bloggeren hadde forklart skaden og bedt om å finne en løsning.

– Da hadde jeg sagt at det er sånt som skjer, hevder han.

STRIDENS KJERNE: Det er slepet på denne kjolen som nå har gjort at Sophie Elise Isachsen har havnet i Forliksrådet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG
STRIDENS KJERNE: Det er slepet på denne kjolen som nå har gjort at Sophie Elise Isachsen har havnet i Forliksrådet. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/VG

Onsdag skriver Sophie Elise på bloggen sin at hun skal møte i Forliksrådet:

«Det er egentlig bare kjipt. Jeg har vært i uenighet med noen i bransjen i ett år nå, der motparten gjør seg vanskelig og nå ender vi opp i forliksrådet. Om jeg taper, må jeg betale masse penger. Om han taper, kan vi skilles som "venner" etter som jeg ikke har stilt noen krav. Kryss fingrene for meg, jeg har hatt dette hengende over meg så lenge.»

– Dette er en uenighet mellom to parter hvor vårt ståsted er at motparten har et urimelig krav, og uenigheten har derfor desverre endt i forliksrådet. At Lazar Braathen går rett fra møtet i Forliksrådet og til pressen, sier vel mer om han og hvordan han følte det gikk for hans del i det møtet, utdyper Jan Olav Isachsen, faren til Sophie Elise, til MinMote.

–Ut over det har vi ingen kommentar til saken, siden det er opp til Forliksrådet å komme med en dom. Den vil vi uansett respektere, legger han til.

– Omtalen ikke verdt noe

Braathen sier til MinMote at han i Forliksrådet senket prisen på erstatningskravet fra 30.000 kroner til 15.000 kroner. Det godtok ikke Isachsen.

– Hun vil betale 5000 kroner, og mener at omtalen fra Gullruten er verdt 50.000 kroner, sier Braathen.

Kjolen ble omtalt i flere medier, og hun fikk terningkast seks av Jan Thomas i Se & Hør uken etter kjolen ble brukt.

«Ikke bare stiller du i kveldens flotteste sminke og frisyre, men også i kveldens mest originale kjole. Dette er i aller høyeste grad en fantastisk kreasjon som både er moderne og glamorøs. Utrolig gøy å se at du virkelig har forstått hva Gullruten er. Dette komplette utrykket er helt klart et av kveldens beste», skrev han da.

– Den omtalen er ikke verdt noe for meg da kjolen er ødelagt. Jeg får ikke solgt den nå, slår Braathen fast.

Designeren skulle ønske at de to kom til enighet under møtet i Forliksrådet onsdag, men det gjorde de ikke. Da er det rådet som skal komme til en avgjørelse i saken.

– Jeg kunne blåst i denne saken, men jeg vil ikke at hun skal gjøre dette mot andre designere. Det handler om respekt, mener han.

Hvordan var din opplevelse i dag?