Dette er de nye modellstjerneskuddene

STJERNESKUDD: Martin Jørgensen, Martine og Gunnhild Chioko Johansen og Barbie Ferreira er blant modellene MinMote har troen på. Foto: Getty Images/MinMote/H&M
STJERNESKUDD: Martin Jørgensen, Martine og Gunnhild Chioko Johansen og Barbie Ferreira er blant modellene MinMote har troen på. Foto: Getty Images/MinMote/H&M

MinMote har samlet en rekke modeller som vi har troen på blir de neste supermodellene – og her finner vi til og med noen nordmenn. 

De siste månedene har moteukene herjet, og modellene har hatt sin travleste tid av året. Hver sesong er det noen nye stjerneskudd som marker seg – enten på catwalken eller i kampanjene som lanserer i løpet av høsten.

Alexander Norheim fra Team Models forteller at hans opplevelse er at merker har blitt mer og mer bevisst på hvilke modeller de bruker.

– Vi opplever at de fleste er ute etter noe særegent. Det er ikke lenger nok med et pent ansikt. Modellene skal ha personlighet og være genuine, sier han til MinMote.

Han forteller at mangfoldighet står sterkere enn noen gang.

– Forhåpentligvis er det ikke en trend, men begynnelsen på en forandring i bransjen, sier han.

MinMote har samlet noen modeller som kanskje blir den nye Naomi Campbell, Kate Moss eller Gisele Bündchen.

Lila Grace Moss Hack

16-åringen har ikke gått på noen catwalker enda, men hun har imidlertid landet sin første skjønnhetskampanje for ingen ringere enn Marc Jacobs. Før henne i rekken er blant andre Kaia Gerber, som etter at hun figurerte for det britiske merket har hatt en bratt karrierestige. Lila Grace er datteren til Kate Moss, så at hun har modellyrket i blodet er det ingen tvil om.

untitled link

Chioko-tvillingene

De norske tvillingene Martine og Gunhild har allerede markert seg i utlandet med både intervju i amerikanske Vogue og med å være modeller for superstjernen Beyoncé. Her hjemme har de regjert catwalken under de siste sesongene av Oslo Runway og gikk blant annet på visningen til Pia Tjelta. 19-åringene har også blitt yndede streetstyle-objekter med sine matchende antrekk. Vi gleder oss til å se hva som er i vente!

MODELL-SØSTRE: Tvillingene Gunnhild (t.v.) og Martine Chioko Johansen slår an som modeller. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen
MODELL-SØSTRE: Tvillingene Gunnhild (t.v.) og Martine Chioko Johansen slår an som modeller. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen

Nella Ngingo

25-åringen er fra Burundi, men er for tiden basert i Nederland. Nella flyktet til Europa i 2007 da det var borgerkrig i hjemlandet. Under sesongens moteuker gikk hun for blant andre Givenchy i Paris og Vogue skriver hun er en modellene de har lagt best merke til den siste tiden og spår hun blir den neste stjernen. Hun forteller til motemagasinet at det var da hun ga blaffen i de tradisjonelle skjønnhetsidealene og barberte all håret på hodet hun virkelig ble lagt merke til som modell. I tillegg til en lovende karriere i motebransjen, engasjerer hun seg også i LHBT-rettigheter.

untitled link

Martin Jørgensen

Den norske 19-åringen gikk eksklusivt for debutkolleksjonen til Hedi Slimane for Celine under moteuken i Paris. At en modell går eksklusivt betyr at de kun går for et merke under alle moteukene. Jørgensen var også ansikt utad for det franske motehusets nyeste kampanje. Dette kan ha vært begynnelsen på noe stort.

untitled link

Barbie Ferreira

Amerikanske Barbie jobber både som modell og skuespiller. 21-åringen har blant annet spilt mot Sarah Jessica Parker i serien «Divorce» og vært kampanjemodell for American Apparel. Nylig var hun modell for samarbeidskolleksjonen mellom H & M og Moschino. I 2016 ble hun kåret til en av de mest innflytelsesrike personene under 30 år av Time Magazine, delvis på grunn av engasjementet rundt kroppspositivitet. Barbies frittalende personlighet er et friskt pust i bransjen, og vi håper virkelig vi får se mer av henne på denne siden av Atlanterhavet.

untitled link

Rebecca Leigh Longendyke

Amerikanske Rebecca har vært en av de travleste modellene under sesongens moteuker. Alle designerne ville ha henne på catwalken, som førte til at hun gikk hele 58 forskjellige show. 22-åringen fra New York gikk blant annet for Off-White, som nylig ble ranket som verdens mest populære merke, Louis Vuitton og Chanel.

untitled link

Hvordan var din opplevelse i dag?