Dyrevernere raser mot Beyoncés Super Bowl-antrekk

Amerikanske og norske dyrevernere gir superstjernen Beyoncé Knowles (31) krass kritikk for slangeskinnsantrekket under Super Bowl-opptredenen.

Etter søndagens Super Bowl-opptreden fikk superstjernen den amerikanske dyrevernsorganisasjonen PETA på nakken. Beyoncé er kjent for sine dristige sceneantrekk, og under pauseunderholdningen på årets største TV-arrangement i USA stod Beyoncé på scenen iført kun en svart body, skinnhansker og nettingstrømper.

Drakten er ifølge designeren sammensatt av materialer fra kyr, pytonslanger og iguanaskinn. Det er designeren Rubin Singer som står bak kreasjonen, og totalt brukt 200 timer på den oppsiktsvekkende bodyen, skriver Huffington Post.

LES OGSÅ:PETA og fansen raser mot Lady Gagas bruk av pels

Blir oppgitt

Super Bowl-antrekket til Beyoncé får PETA til å rase i et innlegg på sine egne nettsider:

«Vi vedder på at hvis Beyoncé hadde sett våre videoer, ville hun nok ikke ville blitt sett i noe som er laget av slanger, øgler, kaniner eller andre dyr som dør smertefullt. Dagens mote jobber mot etiske alternativer, og Beyoncés antrekk på Super Bowl scorer ingen poeng der.»

Hva synes du om Beyoncés bruk av slangeskinn? Stem nederst i saken!

NOAHs leder Siri Martinsen synes det er oppsiktsvekkende at artisten ikke tenker seg om to ganger før hun velger klær og produkter som går på bekostning av dyr.

– Jeg blir oppgitt over hvor massiv bruken av uetiske produkter er. Det er synd at Beyoncé ikke stiller de rette spørsmålene, hvor hun viser at hun har noe både i hodet og hjertet - at hun bryr seg, sier Martinsen til minMote.

Martinsen mener at det finnes flere muligheter å kle seg på en etisk måte.

– For å få reptilskinn til klær flås dyrene ofte levende. Det er en smertefull prosess og produktet er totalt unødvendig. Det er så lett å unngå klær som går på bekostning av dyr, og det finnes masse andre stilige alternativer hun kan bruke på scenen.

– Stella McCartney er et godt eksempel på en klesdesigner som tar avstand fra utnytting av dyr og lager verdensberømte og stilige klær, legger hun til.

Dobbel kritikk

Det er andre gang på under en måned at Beyoncé får oppmerksomhet fra dyreverns-organisasjonen PETA. Først fikk hun krass kritikk for den lange minkpelskåpen fra Dior hun bar under gjeninnsettelsen til president Barack Obama i januar. Her fikk hun den prestisjefylte oppgaven å synge nasjonalsangen, og mens artisten ble beskyldt for å mime sangen, var PETA mer opptatt av budskapet verdensstjernen sendte ut til sine fans angående pelsbruk.

«Hva betyr det at en av verdens mest populære artister slutter seg til pelsindustrien på en slik dramatisk måte?» spurte PETA i et åpent brev etter innsettelsen.

Det spørs imidlertid om PETA får Beyoncé til å styre unna dyreskinnvalgene. Ifølge Huffington Post sverger artisten ikke bare til minkpelskåper, men også til falske øyevipper av mink.

LES OGSÅ:Bruker menneskehår til å redesigne klær

LES OGSÅ:Slik gjør du en forskjell i 2013

LES OGSÅ:Raser mot kongehusets pelsbruk

Hvordan var din opplevelse i dag?