Annijor: – Føler ikke jeg deler så mye

GRUER SEG: Anniken Jørgensen alias Annijor sier det blir rart å se seg selv på TV-igjen. Foto: Elise Alexandra Gulbranden/MinMote.

Anniken Jørgensen har alltid vært ærlig, derfor tror hun folk får inntrykk av at hun deler mer enn hun gjør. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Snart ruller den åttende sesongen av TV-programmet «Bloggerne» på skjermen. Blant de tilbakevendende bloggerne som blir så se er Anniken Jørgensen alias Annijor.
– Hvordan blir det å se dette på skjermen igjen?

–Helt grusomt! svarer hun og legger til:

– Jeg tror at denne sesongen er ekstra klein fordi jeg begynner å syns det er litt flaut at det er slutt, sammen, slutt, sammen mellom hver sesong.
Det hun refererer til er av-og-på-forholdet til Anders Gran.

– Vi er ikke sammen, og kommer ikke til å bli det, sier Jørgensen om deres forhold i dag.

TILBAKE PÅ SKJERMEN: Ekskjærestene Anders Gran og Anniken Jørgensen er med i ny sesong av «Bloggerne». Her ved lansering av forrige sesong. Foto: Odin Jæger/VG

Gjennom episodene får seeren bli med på både hverdagskrangler, fester og følge Jørgensens liv som en av Norges største influencere. Jørgensen tror at måten hun deler av livets oppturer og nedturer har gjort at seeren tror hun deler mer enn det hun faktisk gjør.
– Jeg tror folk tror at jeg deler alt, men så føler ikke jeg at jeg deler så mye i det hele tatt. Jeg har vært veldig ærlig helt siden begynnelsen, og startet tidlig å snakke om vonde ting.

MANGE JERN I ILDEN: Anniken Jørgensen. Foto: Elise Alexandra Gulbrandsen/VG.

Siden hun var 17 år har hun jobbet med å skrive bok. Til høsten lanseres boken som går enda dypere inn i årene med depresjon og kjærlighetssorg. Hun mener det er en bok om alt som ikke ennå er sagt og at hun har lagt hjertet sitt i prosjektet.
– Den handler om min første kjærlighetssorg og årene gjennom depresjonen som var både ung og tøff, og måten jeg kom meg ut av det.
Gjennom TV-serien er det også et gjensyn med Anders Gran.

Måtte ha skrivepause

Det å skrive en bok om sin første kjærlighetssorg samtidig som hun har vært i et nytt forhold har ikke bare vært enkelt.
– Jeg klarte ikke å skrive boken da jeg var med Anders. Det føltes ikke riktig å skrive om en annen person, mens han var der, sier hun og legger til:

– Man vil ikke ha det vondt da man har det litt greit.
Jørgensen forteller at arbeidet med boken har fått henne til å innse flere ting, og ser på hele prosessen siden hun begynte som 17-åring som en reise.
– Nå begynner jeg mer og mer å innse at det er ikke guttene som er problemet, det er meg selv. Det er ikke kult å finne ut av. Men når man skriver så detaljert om et forhold, så innså jeg til slutt at det var min egen skyld.

Se toppbloggerens beste stiltips:

Får ikke samme kjærlighetssorg igjen

Jørgensen mener hun alltid har hatt et mørke liggende over seg. Gjennom det å komme seg ut av kjærlighetssorgen og bearbeide følelser over flere år, mener hun at hun aldri kommer til å havne i en lignende situasjon igjen.
– Jeg kommer ikke til å falle i en sånn kjærlighetssorg igjen, fordi jeg har beskyttet meg selv mer enn jeg trodde. Jeg tror det er kroppen min sin måte å si at jeg aldri skal ha en sånn kjærlighetssorg igjen. Hvis jeg kan hjelpe noen til å ikke falle så dypt som jeg gjorde, så vil jeg det. Det er ikke noe man vil snakke om, men man må, sier hun om det å gå inn i bokprosjektet.

NORGES BEST KLEDDE: MinMotes lesere kåret nylig Anniken Jørgensen til Norges best kledde kvinne. Her er hun på rød løper før en kinopremiere. Foto: FRODE HANSEN, VG

Må fortelle

Selv om boken blir sluppet til høsten, tør hun enda ikke tenke på hvordan hun kommer til å ha det da boken havner i butikkhyllene. Det første stoppet på veien er at ekskjæresten må lese boken.
– Stakkars. Tenk om han hadde visst at han skulle bli sammen med en psyko dame pluss at hun skulle skrive bok om hele skiten etterpå, sier hun og ler.
Ekskjærestene er likevel, ifølge Jørgensen, enig i at historien om hennes kjærlighetssorg er verdt å fortelle.
– Da jeg begynte å fortelle om det syns han ikke det var så kult. Nå er han for å dele det og han sier han gleder seg til å lese det, selv om det kommer til å gjøre vondt.

PÅ RØD LØPER: Her er blogger Anniken Jørgensen på Vixen Influencer Awards på Grand Hotel. FOTO: KLAUDIA LECH, VG

Har investert i eget prosjekt

Men det er ikke bare jobben som influencer, TV-serie og bok som opptar Jørgensens hverdag. Hun jobber også med å ferdigstille sin egen kleskolleksjon.
Hun brenner for etisk produksjon etter deltagelsen i Aftenposten-serien «Sweatshop». Hun produserer sin egen kolleksjon i Portugal, selv om prosessen ikke har vært enkel. Pengene som kreves har hun tatt fra egen lomme.
Til nå har hun investert om lag 250.000 kroner i prosjektet, sier hun til MinMote og utdyper:
– Det er en skikkelig satsing, men nå ser jeg nesten på de pengene som tapt. Går det til helvete er det jo tapt, men jeg prøver å late som pengene ikke eksisterer. Får jeg solgt alt har jeg kanskje nok til å lage en kolleksjon til. Jeg håper og tror det kan gå bra, og at snøballen begynner å rulle.
Den siste tiden har det også blusset opp en bloggdebatt i Norge. Jørgensen forteller at hun «fikk en skikkelig klump i magen» da hun hørte at Ulrikke Falch hadde deaktivert Instagram-kontoen sin.
– Jeg fikk så vondt. Jeg vet hvordan det er å få den panikken der og bare har lyst til å løpe.
Nå mener hun at debatten har mistet retning.
– Det handler ikke om hvem som er det beste forbildet. Vi må lære oss at det er mangfold. Vi kan ikke utrydde silikonpupper. Vi må lære oss at vi er forskjellige, selv om det finnes grenser for hva som er greit å fronte.

Se hvorfor Anniken Jørgensen følte seg kjempestygg:

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.