Prinsesse Madeleine åpner opp om brudekjoledrama

UANT KJOLEKRISE: Prinsesse Madeleine ble sydd inn i brudekjolen på bryllupsdagen. Her er hun nygift med Christopher O'Neill i 2013. Foto: Mattis Sandblad/VG

Prinsesse Madeleine hørte kirkeklokkene ringe da syerskene fortsatt jobbet med å sy inn brudekjolen. 

Maiken Svendsen
Publisert:

De svenske kongelige åpner nå opp om hva som foregikk før blitsregnet og turen ned midtgangen på sine bryllupsdager. I SVT-programmet «Kungeliga brudklänningar» som vises 13. mai, forteller prinsesse Madeleine for første gang om sjokket hun fikk da hun fikk på seg sin brudekjole fra Valentino på bryllupsdagen.

– Jeg er akkurat på vei til å kle på meg brudekjolen i det jeg hører kirkeklokkene ringe. Jeg står der i kjolen og den er altfor stor. Altså den er så stor! Kjempestor!, sier hun ifølge Svenske damtidningen.

Prinsessen forteller videre at hun hadde rast ned i vekt på grunn av stress, men Valentino hadde sendt med flere italienske syersker til den store dagen.

VALENTINODRØM: Brudekjolen til prinsesse Madeleine passet til slutt, her sammen med ektemannen Chris O'Neill. Foto: Mattis Sandblad/VG

– Jeg følte meg som Askepott. Syerskene var kanskje 1.40 meter høye og sprang rundt og sydde inn hele kjolen. Den ble helt grei i siste sekund, men jeg ble nervøs da klokkene ringte og de fremdeles sydde på kjolen, fortsetter hun.

BRUD

DE 10 VAKRESTE KONGELIGE BRUDEKJOLENE

Hadde ingen ideer om kjolen

Mange jenter har drømt om brudekjolen siden de var små, det hadde ikke kronprinsesse Victoria. Hun ønsket bare at den skulle gi en form for trygghet på den store dagen.

NYGIFT: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel etter vigselen i 2010. Foto: Mattis Sandblad/VG

– På den måten kunne jeg få litt støtte i kjolen i det store øyeblikket som lå foran meg, sier hun.

Den svenske designeren Pär Engsheden sto bak kjolen, og allerede i 2011 fortalte han om prosessen bak kjolen. Den er laget av fem forskjellige lag stoff, og er bygd opp fra innsiden.

– Det er mye som kan gå galt med en helt hvit, enkel kjole. Silkeduchesse er vanskelig å sy i, fortalte han ifølge Billedbladet.

FOLKEFEST: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel på vei til bryllupsfesten i 2010. Foto: Jan Johannessen/VG

Kronprinsessens kjole var uten blonder eller andre broderier, dermed kunne ikke designeren skjule eventuelle feil bak pynt.

BRUD

De heteste spekulasjonene om Meghan Markles brudekjole

Drømte om å gifte seg barbent

Sofia Hellqvist entré til kongehuset var ikke bare enkel, da hun har en fortid som glamourmodell og «Paradise Hotel»-deltager. I 2015 sto bryllupet, og Sofia har siden brukt tittelen prinsesse.

HILSTE PÅ FOLKET: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia møtte folket for første gang som gift i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix

Det var Ida Sjöstedt som designet brudekjolen, som ble sneket inn uten at fotografene fikk øye på den på bryllupsdagen. Kjolen hadde langt slep og var dekket av blonder.

Bruden hadde derimot sett for seg å gifte seg på en strand et eksotisk sted hvor hun og gjestene kunne gå barbent i sanden, sier Sjöstedt til SVT.

KONGELIG STIL: Prinsesse Sofia hadde egentlig sett for seg et enklere bryllup, men innså at det måtte bli annerledes da hun giftet seg med prins Carl Philip. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB Scanpix

– Jeg hadde egentlig tenkt at bryllupet mitt kom til å være mye enklere, men skal man gifte seg med en prins blir det jo litt annerledes, sier prinsesse Sofia i dokumentaren.

Publisert: