Derfor var prinsesse Dianas forlovelsesring kontroversiell

KONTROVERSIELL PRINSESSE: Dianas ring med 12 karat safir var et modig valg. Foto: Jamal. A. Wilson/AFP

I dag er prinsesse Dianas forlovelsesring en av verdens mest kjente smykker, men den skapte uro i den britiske kongefamilien på 80-tallet. 

Ingeborg Aspeli
Publisert:

I februar 1981 fridde Prins Charles til Lady Diana Spencer, og etter et par uker offentliggjorde paret bryllupsplanene utenfor Buckingham Palace.

Da fikk hele verden blikket på ringen med blå safir på 12 karat omkranset av 14 mindre diamanter som var støpt i 18 karat hvitt gull.

KJENDIS

Derfor ble prinsesse Diana et stilikon

Ringen var laget av det britiske kongehuset trofaste smykkeleverandør, House of Gerrard, men det holdt imidlertid ikke for flere i den britiske kongefamilie, ifølge

Why Princess Diana's engagement ring caused upset with the Royals 
FORLOVELSE BILDE: Prinsesse Diana med den blå ringen på forlovelsesbildet med Prins Charles i 1981. Foto: AP

Kongehuset skal ha hatt to problemer med forlovelsesringen. For det første, var stenen som prydet ringen en safir fremfor en diamant som var tradisjon. For det andre hadde Diana valgt ringen fra en smykkekatalog, noe enkelte i kongehuset synes ikke var eksklusivt nok da den var tilgjengelig for offentligheten, skriver den britiske avisen.

NYHETER

Derfor bruker hun for store sko

Ifølge Vogue hadde ringen er prislapp på omtrent 500 000 kroner. Det anerkjente magasinet skriver at noen trodde Diana valgte akkurat den ringen fordi den var størst, mens andre mener hun valgte den fordi den minnet henne om morens forlovelsesring.

NYHETER

Hertuginne Kate sammenlignes med prinsesse Diana

Diana brydde seg ikke om kongehusets meninger, og bar ringen fram til skilsmissen med Prins Charles i 1996.

ARVET: Prins William ga ringen til Kate Middleton da han fridde til henne i 2010. Foto: Ben Stansall/AFP

Dianas to sønner, Prins William og Prins Harry, arvet morens smykker da hun døde i 1997. Forlovelsesringen fant dermed veien til Kate Middletons finger da Prins William fridde til henne for åtte år siden.

Publisert: