Tidligere Balenciaga-sjef tar over etter Marc Jacobs

TAR OVER: Franskmannen Nicolas Ghesquière er mannen som skal styre Louis Vuitton, og allerede i mars neste år skal han presentere sin første kolleksjon for det franske motehuset. Foto: Getty Images / All Over Press
Martine Haug Nysether
Publisert:

Tidligere sjefdesigner for Balenciaga Nicolas Ghesquière (42) tar over etter Marc Jacobs og blir Louis Vuittons nye kunstneriske leder.

I begynnelsen av oktober ble det kjent at stjernedesigner Marc Jacobs slutter som sjefdesigner for Louis Vuitton, etter 16 år i sjefsstolen for det franske motehuset.

Nyheten kom samme morgen som Louis Vuittons vår- og sommerkolleksjon ble vist under siste dag av moteuken i Paris, og siden kunngjøringen har det blitt spekulert i hvem som skal ta over etter den populære amerikaneren.

Nå er spekulasjonene endelig over. I går bekreftet motehuset at det er franskmannen Nicolas Ghesquière som er Louis Vuittons nye sjefdesigner. Ghesquière forlot sin stilling hos Balenciaga i november i fjor, etter 15 års fartstid i motehuset.

- For meg har Louis Vuitton alltid vært et symbol på utmerket luksus, innovasjon og utforskning, sa Loius Vuittons nye sjefdesigner til Womens Wear Daily.

GJENKJENNELIG DESIGN: Balenciaga har opp gjennom årene vært kjent for sin feminine, likevel adrogyne design. Foto: Getty Images / All Over Press

Ghesquière har vært en ener i moteverdenen i mange år. Han har stadig overrasket med sin design, samtidig som han har satt dagsorden med nesten samtlige av kolleksjonene sine.

Franskmannen vil ikke kaste bort noe tid, allerede i mars neste år vil han presentere sin første kolleksjon for Louis Vuitton.

- Jeg er veldig beæret av å bli betrodd dette oppdraget, og jeg er stolt over å bli med i historien til dette flotte merket. Vi deler felles verdier og en visjon, sa Ghesquière.

minMote-leder Sonia Huanca Vold er begeistret for Louis Vuittons valg, men ikke overrasket.

- Ghesquière har gjennom sine Balenciaga-kolleksjoner vist at han er en av de fremste i sitt fag. Han vil nok gjøre Louis Vuitton nyskapende samtidig som han tar vare på motehusets identitet, på samme måte som han gjorde for Balenciaga, sier hun.

Publisert: