Tone selger klærne sine: - Jeg har altfor mye i klesskapet mitt

Tone Damli Aaberges (24) gamle klesskatter legges ut for salg på nettet.

I dag ble det kjent at Tone Damli Aaberge har ryddet skapet og lagt ut flere av sine personlige klesskatter på nettstedet Bloppis.no.

Foreløpig er det kun tre plagg ute på siden til den moteinteresserte artisten. Blant annet er en frynsete, svart skinnshorts fra Topshop, et par olabukser fra J Brand og en rosa Acne-kjole som også modellen Agyness Deyn har i garderoben, melder motemagasinet Mag.

Det var i går artisten begynte å rydde i garderobeskapet.

– Jeg har altfor mye klær i kleskapet mitt nå, så det er hyggelig at jeg kan være med å støtte gjenbruk, sier Aaberge til minMote.

Artisten innrømmer at det likevel er vanskelig å kvitte seg med noen av klesskattene.

– Noe har jo blitt brukt i hyggelig anledninger, så jeg sliter litt med sorteringen, avslutter artisten og forteller at det vil komme mer ut på nettstedet, men at også noe vil bli gitt til Fretex.

Tone Damli Aaberg er ikke den eneste kjendisen som har kastet seg på gjenbruksbølgen her til lands. Artist Mira Craig, Costume-redaktør Vanessa Rudjord og vår egen kronprinsesse har også solgt skatter fra garderobene sine tidligere i år.

LES MER: Sjekk minMote-Sonias bloggoppdateringer

Også det svenske motehuset H&M har satset på gjenbruk via Bloppis.no. I forrige uke la de ut en rekke redesignede H&M-klær på nettstedet. Klærne stammer fra deres innsamling tidligere i år og er omsydd av studenter på designskolen Esmod. Kolleksjonen har fått navnet H&M Loves Vintage og inntektene av salget går uavkortet til UNICEF.

LES OGSÅ: Dette snittet fremhever figuren din: – Man kan se utrolig feminin og sexy ut

LES OGSÅ: Designeren bak Berdals Amanda-kjole: – Utringningen er min skyld

Hvordan var din opplevelse i dag?