Sjekk Mette-Marits sexy sminke - slik stjeler du looken

BLIKKFANG: Kronprinsesse Mette-Marit valgte for en sjelden gangs skyld sotede øyne til de nye bildene i forbindelse med kronprinsparets 40-årsdager. Foto: NTB Scanpix

Kronprinsesse Mette-Marit (39) stiller med en frekkere look enn noensinne på de nye bildene av kronprinsparet. minMote viser deg hvordan du kan legge sminken hjemme.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det er i forbindelse med at kronprinsparet begge fyller 40 i år at Haakon og Mette-Marit har fått tatt en rekke nye bilder. Bildene, som er tatt på Skaugum, viser en langt mer sminket kronprinsesse vi er vant til - som stråler i en kritthvit kjole fra ukjent merke.

De siste årene har Mette-Marit blitt stadig mer glamorøs når det gjelder frisyrer. Hun sverger nesten alltid til store, myke krøller - og når man legger til den nye sminken formelig oser det av Hollywood. Kronprinsessen har fått lagt sotede øyne, markerte øyenbryn, en frisk leppefarge og trolig falske øyenvipper.

Hvem som står bak Mette-Marits ekstreme «make over» er ifølge Slottets kommunikasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen hemmelig. Han vil heller ikke svare på hvor kronprinsessens hvite kjole kommer fra.

Men med hjelp fra makeup-artist Ida Engstrøm har minMote laget en guide til hvordan du kan skaffe deg samme look som Mette-Marit. Engstrøm er dessuten imponert over kronprinsessens vågale øyensminke.

- Jeg synes det er gøy at også en kronprinsesse kan prøve noe nytt, og dette kler henne så godt! Jeg digger at hun tør å være skikkelig glamorøs og sexy i forbindelse med sin egen 40-årsdag - og hun viser også at sotede øyne er noe som kler alle aldere, så lenge man gjør det på riktig måte, sier hun til minMote.

DETTE TRENGER DU: CC Cream fra Clinique, 275 kr. Concealer fra YSL, 275 kr. Øyenbrynsskygge i fargen Taupe fra Glominerals, 280 kr. Rouge i fargen Vintage Peach fra Bareminerals, 275 kr. Maskara og vippeserum i ett fra Nyx hos Coverbrands.no, 179 kr. Øyenskygge i fargen Mirfique fra Chanel, 300 kr. Lipgloss i fargen Sweet Kiss fra Gina Tricot, 49 kr. Eyeliner fra The Body Shop, 119 kr. Foto: Produsentene

Slik får du looken:

1. For å få Mette-Martis duggfrisk hud og unngå å se oversminket ut bør du begynne med en farget dagkrem, BB-creme, eller CC-creme. Gå deretter over med en concealer der du trenger det.

2. Legg en ferskenfarget rouge over eplekinnet - bare et hint.

3. Brynene skal være naturlige, men tydelige. Bruk en øyenbrynsskygge til å forme og fylle inn «hull», slik at de ser tette ut.

4. Legg en mørk grå, matallisk øyenskygge over hele lokket. Den skal bli svakere inn mot indre øyekrok. Bruk deretter en ren, myk kost til å «softe» skyggen godt opp mote øyebenet - her skal det ikke være noen skarpe overganger. Se video med hvordan du legger sotede øyne her.

5. Påfør litt av den samme skyggen under øyet, men pass på å ikke komme for langt ned. Ved å holde det relativt rent under øyet, skaper man en mer glamorøs look i stedet for rocka.

6. Bruk så en flytende eyeliner fra litt før midten av øyelokket og ut. Den skal starte veldig tynn og gradvis blir tykkere mot ytterkanten av øyet. Legg også en eyeliner langs hele øyets våtkant. Avslutt med et godt lag maskara, eller punktvise løsvipper. Se minMotes test av vippe-extentions her.

7. Til slutt velger du en bringebærfarget lipgloss som passer til din hudfarge - den tilfører friskhet til hele looken og gjør den mer leken.

Publisert: