Mette-Marit fortsetter med gjenbruk

Under årets Nobel-tilstelninger stilte kronprinsesse Mette-Marit opp i antrekk hun har brukt tidligere. Nå får hun skryt for sitt gjenbruk.

Guro Havro Bjørnstad
Publisert:

Under fjorårets Nobel-tilstelninger kunne minMote avsløre at kronprinsesse Mette-Marits Nobel-garderobe var bestående av bare nyinnkjøpte luksuskjoler. Et av plaggene hun da bar var fra «it»-merket Pucci, og alle kjolene hun brukte hadde en samlet verdi på over 100.000 kroner.

I år gikk kronprinsessen derimot bare med antrekk vi har sett henne i før. Kjolen hun bar under årets Nobel-konsert var en knelang, hvit kjole, med lange ermer og store broderier.

- Da kronprinsesse Mette-Marit kom inn i salen i Oslo Spektrum i kveld, håpet jeg en stakket stund at hun bar den kremfargede kjolen Jenny Skavlan sydde om for henne. Det hadde vært et morsomt statement, sier kongeekspert Kjell Arne Totland om Mette-Marits kjolevalg, og legger til:

- Men snart så jeg at det var en annen langermet, kremhvit kjole vi har sett før. Den utsøkte kreasjonen med posete ermer, empireliv og overbrodert skjørt var ny til det offisielle besøket i Mexico i 2009.

Kronprinsessens tilbehør var enkelt. Hun hadde valgt å ha dråpeøredobber i ørene, utslått hår, en liten, sølvfarget clutch og sko fra den franske designeren Christian Louboutin, kjent for sine signalrøde såler.

Kjell Arne Totland synes at det var synd at kronprinsessen hadde endret sko-valg siden sist hun gikk i dette antrekket.

- Jeg var selv med på turen til Mexico, og husker godt at de meksikanske fotografene nærmest gikk amok da hun bar kjolen første gang ved en middag i Veracruz. Hun hadde nemlig på seg de mest sexy høyhælte skoene man kan tenke seg – i gyllen silke og med mange remmer over vristen. Men disse skoene hadde hun latt være hjemme i kveld, sier han.

minMote-ansvarlig, Sonia Huanca Vold, mener kronprinsessen gjør lurt i å fortsette å bruke plagg hun har liggende i skapet.

- Når det gjelder gjenbruk går kronprinsessen nå foran som et godt forbilde. Man trenger ikke en ny kjole til hver anledning, og det er fint å se at Mette-Marit nesten har gjort sport i å grave frem gamle skatter fra garderoben. Den hvite kjolen er tidløs og er like nydelig til henne i år som i 2009.

Publisert: