Kommentar: Instagram satser på mote

MER MOTE: Instagram booster mote enda mer når de ansetter en av motebransjens skarpeste kniver - Eva Chen. Foto: Skjermdump fra Instagram @evachen212

Når Instagram ansetter motedronning Eva Chen, er det et steg mot en enda mer fashiondominert tjeneste.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

I flere måneder har den amerikanske mediebransjen spekulert i hva den tidligere ELLE- og Teen Vouge-sjefen Chen skulle gjøre når hun selv sluttet i motemagasinet Lucky. Nå er det klart: Chen tar det ultimate steget fra print- til techbransjen ved å gå rett inn i Instagram-ledelsen – som sjef for såkalte «fashion partnerships». Kort fortalt blir hun Instagrams bindeledd til motebransjen.

Til Mashable forteller Chen at hun skal jobbe med stylister, designere og nykomlinger for å finne nye måter å fortelle motehistorier på. Ansettelsen er et sterkt signal om at Instagram vil finne en bedre måte å utnytte milliardene som finnes i motebransjen på. Allerede er Instagram go-to-stedet for de fleste fashionistaer for å finne inspirasjon.

KOMMENTER: MinMote-leder Martine Lunder. Foto: Jørgen Klüver

Les også:Klovnesminke tar av på Instagram

Modeller som Cara Delevingne (15,4 millioner følgere) og Kendall Jenner (31,7 millioner følgere) er tjenestens store stjerner. Designere bruker hashtagger kynisk i markedsføringen. Tenk bare hvor god reklame det var for Calvin Klein da klesmerke brukte Justin Bieber til å starte kampanjen #mycalvins – en emneknagg som i skrivende stund har blitt brukt over 191.000 ganger.

Les også:Derfor «eier» Jenner motebransjen akkurat nå

Og Eva Chen er ingen Insta-rookie. Vi snakker nesten 400.000 følgere, som hovedsakelig får tips om klær og skjønnhetsrutiner på den selverklærte «uoffisielle Instagram-amabassadørens» konto. Dessuten har hun et ekstremt godt kontaktnett; hun ble selv oppdaget av Vogue-dronning Anna Wintour, spiser lunsj med Condé Nast-sjef Bob Sauerberg, og står også bak Insta-kontoen @Photogenicwalls med tusenvis av følgere, hvor man kan geotagge vegger som utgjør bra selfie-bakgrunner.

At bildetjenesten vil merke Chens nærvær, er det liten tvil om. Antageligvis vil det allerede sterke motepreget bli langt sterkere på Instagram, og moteelskerne vil få mer å fråtse i. Motenettstedet Business of Fashion spekulerer samtidig i om designernes voldsomme buk av Instagram og «inkluderende» hashtagger som «dgfamiliy (Dolce & Gabbana) og «Balmainarmy (Balmain) vil skape et skille mellom Instagrams moteelite, som er «in», og mannen i gata - som er «ut».

Les også:Dette er mannen bak Blamin nye image

Foreløpig vet ingen hvordan det vil påvirke oss vanlige brukere, men se for eksempel for deg at et klikk på en hashtagg eller scrolling nedover feeden vil føre deg fortere enn nå til moteinnhold. På samme måte som Facebook i startårene ga mest triviell informasjon om venners bevegelser, er feedene våre nå gjenomsyret av kommersielle budskap. Chens ansettelse kan være et steg i samme retning for Instagram, med mote som hovedtema.

For en ting er sikkert når det gjelder sosiale medier med mange brukere: De kommersielle kreftene er nærmest ustoppelige.

Publisert:

Finn mer innhold om: