MinJul: Rikke Krefting

– Jeg kjenner på meg at det blir et bra år! Mye kommer til å skje i det nye året, og jeg gleder meg masse, sier London-baserte Rikke Krefting Ulstein (28).

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Oslo-jenta Rikke Krefting bor i London med ektemannen sin og jobber innen PR og kommunikasjon, i tillegg til sin egen Instagram.

Hun blir lagt merke til for sin elegante og stilrene look, og sitt øye for detaljer og estetikk. Kreftings karakteristiske stil får over 100.000 følge med på ukentlig gjennom Instragram-profilen hennes.

– Hvordan feirer du helst julen?

– Med familien min og de jeg er mest glad i. Julen er en viktig høytid for å omringe seg med de jeg setter mest pris på i livet. Jeg bor i utlandet og savner dem masse, så det føles ekstra bra med masse familietid i julen.

– Hva er ditt beste juleminne?

– Å. Det er vanskelig, det er så mange. Jeg elsker å tilbringe julen på fjellet med masse snø og matchende bunader med kusinene mine. Vi har også reist bort et par juler, og det er gøy å oppleve jul i andre land med andre tradisjoner. Mine absolutt favoritt-juleminner er nok hjemme eller på fjellet med storfamilien og masse god, norsk julemat.

– Har du et skikkelig godt gavetips?

– Fra jeg var liten jente lærte moren min meg at man skal gi bort ting man ønsker seg selv. Det er et råd jeg har med meg fortsatt.

– Har du en juletradisjon som skiller seg ut?

– Nei, vil ikke si jeg har det. Men det er kanskje noe uvanlig å spise kalkun som vi gjør på julaften, istedenfor ribbe. Bortsett fra det vil jeg si vi feirer jul meget tradisjonelt, med hele storfamilien samlet i bunader, der vi går i kirken på dagen etterfulgt av timevis lang middag der folk prater og koser seg. Deretter går vi rundt treet og spiser deilige julekaker og kaffe, mens vi åpner gaver.

– Det blir ingen jul uten ...?

– Familien MIN! Julemusikk, «The Holiday» og tenne duftlyset «Holiday» fra Ralph Lauren.

– Hva skal til for å skape julestemning hjemme?

– Julepynt, pepperkaker og masse duftlys som lukter jul. Min favorittpynt er juletrær i glass som vi pynter bordene med hjemme, også har vi det på spisebordet med masse lys på julaften. Jeg kan ikke huske en jul uten de rundt meg, så for meg symboliserer de veldig julestemning. Jeg elsker å tenne duftlys som gir fra seg lukter som minner om jul. Heldig som jeg er fikk jeg akkurat et nytt duft lys i førjulsgave fra en venninne, og det heter Cedar Stack fra Boy Smells.

– Når skal juletreet opp?

– Helst begynnelsen av desember for min del. Mannen min synes det kan bli noe tidlig, så nå som vi er i Oslo i førjulen ventet vi til vi kom hit for å sette det opp.

– Plast i førjulen hos oss, så ekte hos foreldrene mine på julaften. Hjemme hos oss er det ikke mye farger å se, så derfor elsker jeg å pyntet treet med en liten dæsj av farger. Vi har noen veldig lekre mørkerøde glasskuler som jeg synes gjør så mye med treet, og ikke minst burgunder velursløyfer.

– Hvilken frisyre går du for?

– Vanligvis har jeg bunad på julaften i Norge, og da pleier jeg å gå for lav knute i nakken. Ettersom bunaden min har kyse og en del søljer og skjerf i halsen, synes jeg det er fint å sette opp håret så det ikke tar oppmerksomheten til de vakre detaljene.

– Hva med makeup?

– Minimalistisk makeup, alltid. Til bunad synes jeg man skal ha så minimalt med sminke som mulig, spesielt rundt øynene. Jeg liker øyenskygger som er peachy, og så litt maskara på vippene. Men i julebordsesongen kan jeg gjerne gå for litt mer, men jeg liker ikke heavy øyensminke på meg selv ettersom jeg har ganske små øyne. Peachy øyenskygge blir brukt til hverdags og fest, men så varierer jeg med eyeliner og eventuelt litt sparkly hvis det er en spesiell anledning.

– Hvilket godteri, kaker eller dessert er din julefavoritt?

– Jeg elsker skumnisser, pepperkaker og julekjeksmiksen fra Baker Samson. Alt avhengig hvilken tid det er på dagen!

– Har du en TV-serie eller film du vil anbefale?

– I fjor så jeg «Hjem til jul», og den var så kos, spesielt da jeg satt i London og gledet meg til å reise til familien min hjemme. Jeg går aldri lei «The Holiday», «Love Actually» og for ikke å glemme alle «Home alone»-filmene. De pleier jeg å se med broren min på morgenen på julaften.

– Hvilken aktivitet gjør du når du er lei av å ligge på sofaen?

– Lange turer med familien rundt Bygdøy om vi er i Oslo, eller morgentur på randonee der vi har fjellhytte. For to år siden feiret vi julen på fjellet, og da gikk foreldrene mine, broren min og jeg topptur på randonee i morgenmørket for å ta morgenkaffen på fjelltoppen for å se soloppgangen. Det var en magisk start på dagen, bare oss fire, og et minne jeg kommer til å virkelig å sette pris på for alltid.

– Hvilken bok leser du denne julen?

– Godt spørsmål, har ikke kommet så langt.

– Hvordan pynter du deg helst til nyttårsaften?

– Varierer fra stedet jeg er for å feire! På fjellet er det gøy med detaljer på bordet som briller med det nye året på, litt sparkly effekter, men ikke for mye. Og masse stearinlys. Raketter og gode venner og familie er det viktigste for meg for å ringe inn det nye året. I år gleder jeg meg spesielt til 2023, jeg har en følelse av at det blir et av de beste på lenge.

– Hvordan ser du tilbake på året som har gått?

– Det har vært veldig innholdsrikt, med mange ups and downs. Noen tøffe utfordringer personlig og familiemessig, men vi har kommet oss gjennom det og jeg kunne ikke være mer klar for det nye året. Jeg kjenner på meg at det blir et bra år! Mye kommer til å skje i det nye året, og jeg gleder meg masse.

... 2022 nærmer seg slutten, hva er det ditt favorittbilde fra året som gikk?

På kveldstur i Malibu som nygifte.

– Dette er mitt favorittbilde fra 2022. Det er fra vår fantastiske, forsinkede honeymoon i februar. Vi storkoste oss på road trip west coast i California, etterfulgt av en uke i New York. Denne dagene kommer jeg til å huske for alltid; vi gikk hånd i hånd i Malibu og skravlet mens vi nøt solnedgangen. Den turen har en spesiell plass i hjertet mitt, og er noe jeg aldri kommer til å glemme.

– Helt til slutt: Har du et nyttårsforsett?

– Nyte. De siste årene synes jeg det har skjedd så mye, så mye fint, og jeg føler tiden bare har flydd forbi. Noen ganger reflekterer jeg og tenker over om jeg nyter det nok. Jeg vil gå inn det nye året med å nyte hvert øyeblikk og nyte hvor heldig jeg er. Mye skal skje i 2023, mye fint, så det er viktig å stoppe opp litt innimellom. For mange av disse øyeblikkene får man aldri tilbake.

Fem kjappe:

– Rød eller brun julebrus?

– Brun.

– Tre nøtter til Askepott eller Reisen til julestjernen?

– Tre nøtter til Askepott, always ...

– Pinnekjøtt, ribbe eller noe helt annet?

– Kalkun.

– Hard eller myk pakke?

– Harde, hehe.

– Snø eller Syden?

– Snø!

Publisert:

Finn mer innhold om: