Linda Evangelista gjør comeback på catwalken

COMEBACK: Linda Evangelista er tilbake på catwalken etter et turbulent år.
COMEBACK: Linda Evangelista er tilbake på catwalken etter et turbulent år.ANDRES KUDACKI / AFP

Supermodellen mottok stående applaus under New York Fashion Week.

Moteuken i New York er i gang for fullt, og nylig viste det italienske motehuset Fendi frem sin nyeste kolleksjon. For å skape litt ekstra blest rundt visningen, overrasket Fendi alle med å sende ut supermodellen Linda Evangelista (57).

Det er 15 år siden vi sist så henne på catwalken.

15 ÅR SENERE: Linda Evangelista har ikke vært på catwalken siden Diors jubileum i 2007. Nå har hun overrasket alle og gjort et comeback, denne gangen for Fendi.
15 ÅR SENERE: Linda Evangelista har ikke vært på catwalken siden Diors jubileum i 2007. Nå har hun overrasket alle og gjort et comeback, denne gangen for Fendi.NTB

Comebacket til Evangelista har fått ekstra mye oppmerksomhet på grunn av Instagram-innlegget hun delte for ett år siden.

– Til alle følgerne mine som lurer på hvorfor jeg ikke har jobbet mens karrierene til kollegaene mine tar av, starter innlegget til Evangelista.

Hun fortsetter med å fortelle at en ikke-kirurgisk prosedyre ikke gjorde det den lovte, og at hun ble «permanent deformert».

– Jeg sitter igjen, som mediene beskriver, «ugjenkjennelig», fortsetter hun å skrive.

Etter dette skal 57-åringen ha fått PAH (paradoksal fetthyperplasi). Evangelista avslutter Instagram-innlegget med å si at dette skal ha ført til både depresjon og selvhat.

Men nå kan det se ut til at den populære modellen fra 90-tallet er klar for et comeback. Bare uker før Fendi-visningen slapp også britiske Vogue sin store moteutgave for høsten, og på forsiden fant vi selveste Linda Evangelista med sitatet «jeg prøver å elske meg selv som den jeg er.»

Hun er kledd i rødt fra topp til tå, hvor både hode og hår er dekket med sjal og hatt. Dette er en gjenganger for resten av bildene i reportasjen også.

Det skal nå vise seg at både sjal og hatt har vært en slags trygghet for Evangelista.

Etter comebacket under moteuken i New York, kryr det nemlig av artikler som poengterer det at hun ikke hadde på seg noe som dekket hodet.

Evangelista har selv delt en videosnutt fra comebacket, og skriver på Instagram at hun føler seg «velsignet over å få være en del av det.»

STÅENDE APPLAUS: Etter visningen mottok supermodellen stående applaus fra både designere og gjester.
STÅENDE APPLAUS: Etter visningen mottok supermodellen stående applaus fra både designere og gjester.Eduardo Munoz Alvarez / AP

Både designere og gjester reiste seg opp for å applaudere modellen. Selv beskriver Fendi det på sin Instagram-konto som «en betydningsfull finale.»

Dette var i tillegg 25-årsjubileet til den ikoniske bagett-vesken fra Fendi, så man kan nok trygt si det var viktig for dem å sparke fra litt under moteuken.

KLAR FOR FEST: Supermodellene Christy Turlington, Amber Valletta, Kate Moss og Shalom Harlow var blant gjestene på Fendis visning under New York Fashion Week.
KLAR FOR FEST: Supermodellene Christy Turlington, Amber Valletta, Kate Moss og Shalom Harlow var blant gjestene på Fendis visning under New York Fashion Week.Sean Zanni / Getty Images for FENDI

Flere kjente fjes hadde tatt turen til New York for å få med seg den storslåtte visningen. Blant dem var Evangelistas modellkollegaer Christy Turlington (53), Amber Valletta (48), Kate Moss (48) og Shalom Harlow (48).

Og stjernene fortsatte å strømme inn på Fendi-visningen, og på første rad fant vi selveste Sarah Jessica Parker (57) og Kim Kardashian (41).

Sistnevnte benyttet seg av anledningen til å ta turen backstage for å ta et bilde med kveldens stjerne, Linda Evangelista. Dét til stor jubel fra «momager» Kris Jenner (66), som la igjen følgende kommentar under Instagram-innlegget til datteren: «Jeg elsker alt ved dette.»

PÅ FØRSTE RAD: Sarah Jessica Parker hadde selvfølgelig med seg veske fra Fendi i anledning deres «bagett-jubileum».
PÅ FØRSTE RAD: Sarah Jessica Parker hadde selvfølgelig med seg veske fra Fendi i anledning deres «bagett-jubileum».Sean Zanni / AFP
GLITRET: Kim Kardashian er selvsagt på plass i New York for moteuken.
GLITRET: Kim Kardashian er selvsagt på plass i New York for moteuken.Sean Zanni / AFP
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?