På innsiden av Oslo Runway

PÅ PLASS: Janka Polliani og Annabel Rosendahl er blant de norske moteprofilene som skal delta på Oslo Runway.
PÅ PLASS: Janka Polliani og Annabel Rosendahl er blant de norske moteprofilene som skal delta på Oslo Runway.MinMote/Elise Alexandra Gulbrandsen

MinMote tar deg med på det som skjer på innsiden av den norske moteuken.

Etter en hektisk moteuke i København, er vi klare for en ny runde! Denne gangen er det kjære Oslo som står for tur. For noen år siden ble Oslo Runway startet etter at Oslo Fashion Week takket for seg, og i løpet av de siste sesongene har vi fått presentert både kunstutstillinger og motevisninger.

Denne runden er intet unntak. Vi har tatt del i den norske moteuken, og vil gjerne ta deg med deg på den.

MinMote deltar på moteuken for å holde seg oppdatert, se hva som beveger seg innenfor den norske moteverdenen og for å bli bedre rustet til å gi leserne våre de heteste tipsene.

En dag i moteuken, og hvilken som helst annen dag for så vidt, starter jo med å velge et antrekk. Solen skinner, men det er fremdeles 10 grader om morgenen og 20 senere på dagen. Hva har man egentlig på seg?

For MinMote-journalist Malin endte valget på en svart base bestående av bukse og en topp, som ble toppet med en jakke. Men hvilken jakke skal man velge? Vi spurte MinMotes følgere på Instagram hva de synes:

UENIGE: Mens MinMotes følgere mente at trenchcoat og svart veske var det beste valget, bestemte journalist Malin seg for stikk motsatt.
UENIGE: Mens MinMotes følgere mente at trenchcoat og svart veske var det beste valget, bestemte journalist Malin seg for stikk motsatt. MinMote/Malin Gaden

Og til tross for at det ble overveldende mange stemmer på en klassisk trenchcoat og den svarte vesken, var det en viss dyrisk kåpe som skrek etter å få svingt seg ute en tur.

STATEMENT-KÅPE: Et ypperlig plagg å ta i bruk når basen er nøytral.
STATEMENT-KÅPE: Et ypperlig plagg å ta i bruk når basen er nøytral.MinMote/Malin Gaden

Det er ingen sak å komme seg fra visning til visning når man har sykkel. MinMote-journalist Elise pakket også med seg høye hæler i vesken sin til å bytte med!

Hva velger du? Heels eller flats? MinMotes Instagram-følgere er ikke i tvil: Flate sko er å foretrekke!

OG VINNEREN ER: MinMotes følgere på Instagram mener at flate sko er bedre enn de med hæl.
OG VINNEREN ER: MinMotes følgere på Instagram mener at flate sko er bedre enn de med hæl.MinMote

Dagens første stopp er i butikken til David Andersen i Karl Johan. Her fikk vi frokost, så på lekre smykker, og fikk også ta en titt på jobben gullsmedene deres gjør i butikkens annenetasje.

NAM: Uten mat og drikke, duger helten ikke!
NAM: Uten mat og drikke, duger helten ikke!MinMote/Malin Gaden
INNBLIKK: I annenetasjen av David Andersens butikk i Karl Johan sitter gullsmeder og lager og reparerer smykker. Vi fikk også se på svindyre diamantsmykker, som denne ringen.
INNBLIKK: I annenetasjen av David Andersens butikk i Karl Johan sitter gullsmeder og lager og reparerer smykker. Vi fikk også se på svindyre diamantsmykker, som denne ringen.MinMote/Malin Gaden

Deretter tuslet vi nedover Karl Johan mot Steen og Strøm. Her har Elisabeth Stray Pedersen og Fretex samarbeidet om en pop up-shop!

POP UP-BUTIKK: MinMotes journalister Malin (t.v.) og Elise (t.h.) titter på klærne fra samarbeidet til Fretex og ESP.
POP UP-BUTIKK: MinMotes journalister Malin (t.v.) og Elise (t.h.) titter på klærne fra samarbeidet til Fretex og ESP.MinMote

Når klokken nærmet seg 11 var det på tide å dra mot Fredensborg i Oslo. Her befinner flere kule restauranter og barer seg, og neste event fant sted på en av dem.

Norske Cala Jade, som mange nok kjenner igjen fra deres flettede vesker, hadde sin presentasjon på Eff Eff. Her ble det servert drikke, snacks og østers i strålende sol. Oslo viste seg virkelig fra sin beste side!

GOD KOMBO: Vesker og deilig mat er aldri feil til lunsj.
GOD KOMBO: Vesker og deilig mat er aldri feil til lunsj.MinMote/Malin Gaden

Før lunsjen var ferdig, måtte Malin gå bort til Det gamle biblioteket noen hundre meter unna. Her skulle ESP (Elisabeth Stray Pedersen) ha sin visning. MinMote fikk bli med bak scenen, samt ta en rask prat om inspirasjonen bak kolleksjonen. Se video her:

Reisen gikk deretter fra Arne Garborgs plass til Schweigaards gate i Gamlebyen. Her ble vi møtt med forfriskende isté servert av Ilag-jentene.

STORFINT BESØK: Journalister fra både Forbes og WhoWhatWear har tatt turen til Oslo for å delta på moteuken. Å knytte internasjonale kontakter er en viktig del av moteuken.
STORFINT BESØK: Journalister fra både Forbes og WhoWhatWear har tatt turen til Oslo for å delta på moteuken. Å knytte internasjonale kontakter er en viktig del av moteuken. MinMote/Malin Gaden
CATWALK OG KAKE: Det er klart vi liker en visning som lar modellene stoppe for en liten snack underveis.
CATWALK OG KAKE: Det er klart vi liker en visning som lar modellene stoppe for en liten snack underveis.MinMote/Malin Gaden

Designer Renate Nipe viste frem en fargerik kolleksjon, hvor modellene spaserte rundt i lokalet mens de spiste dessert. Love it.
Her kan du få et innblikk fra det som skjedde backstage:

Det har gått i ett siden klokken 09.00 denne dagen, og klokken 16.00 var det på tide å komme seg hjem og få i seg noe mat. Da er det ikke feil med en aldri så liten cheeseburger, noen fries og en iskald Cola zero. Mer fashion enn dette blir det ikke.

MinMote

Tigerkåpen ble byttet ut med en svart skinnjakke, og den hvite skjorten med en svart kjole. Neste stopp på dagens agenda er på Sentralen i sentrum. Her skal det deles ut en pris til et designtalent!

Frida Solbakk, Margaret Abeshu, Sunniva Katarina Hauglin og Thorstein Fretheim var de fire nominerte, men til slutt var det Margaret Abeshu som stakk av med seieren.

Juryens begrunnelse var følgende: Margaret har imponert oss med sin klare visjon og interessante perspektiv på bærekraft og kjønn. Konseptet hennes er sterkt; måten klærne sitter på kroppen, de rike detaljene og den nydelige finishen. Vi ser frem til å følge henne i årene fremover.

VINNEREN: Margaret Abeshu.
VINNEREN: Margaret Abeshu.MinMote/Malin Gaden

Bare en liten spasertur fra Sentralen, ligger butikken til Livid. De vant fjorårets «Tribute Award» under Oslo Runway, og i år inviterte de på en avslappet after work.

PÅ HJØRNET TIL MIKE: Karpe-fotograf Michael Ray VC Angeles serverte mat i butikken til Livid, mens faren hans sto for musikken. Det falt i god smak hos mange, blant annet modell Hanneli Mustaparta.
PÅ HJØRNET TIL MIKE: Karpe-fotograf Michael Ray VC Angeles serverte mat i butikken til Livid, mens faren hans sto for musikken. Det falt i god smak hos mange, blant annet modell Hanneli Mustaparta.MinMote/Malin Gaden

Kvelden ble rundet av med panel-prat, prisutdeling og fest. Tom Wood ble kåret som vinner av årets «Oslo Runway Tribute Award», og panelet snakket blant annet om hva som gjør Oslo til en attraktiv hovedstad for luksusmerker å åpne butikker i. Men det ble tidlig kvelden for oss, ettersom vi skulle lade opp til en ny dag.

ATTRAKTIV BY: Flere i panelet var enig om at Oslo er en viktig by for luksusmerker å etablere seg i. Vogue Scandinavia-redaktør Martina Bonnier ledet kveldens panel.
ATTRAKTIV BY: Flere i panelet var enig om at Oslo er en viktig by for luksusmerker å etablere seg i. Vogue Scandinavia-redaktør Martina Bonnier ledet kveldens panel.MinMote/Malin Gaden

Dag to begynte med jobbing på kontoret, og vi måtte derfor stå over første visning av en smykkeutstilling i Oslobukta. Antrekket ble for Elise komfortable cargojeans og second hand-blazer, mens Malin gikk for et skjørt i sateng og favorittblazeren.

MinMote brukte morgenen på kontoret i VG-huset.
MinMote brukte morgenen på kontoret i VG-huset. MinMote

Deretter tok vi turen til Holzweiler, hvor vi møtte flere av de internasjonale journalistene og andre motejournalister i Norge. Her fikk vi høre mer om merkets filosofi, og ble introdusert for konseptet bak det å skape et samlingspunkt som restauranten Holzweiler platz.

Oslobukta er også en del av moteuken.
Oslobukta er også en del av moteuken. MinMote

Deretter var det tid for dagens første visning. Den ble holdt av merket One & Other i deres lokaler i Underhaugsveien i Oslo. Kolleksjonen besto av flere tidløse og elegante plagg, og vi fikk særlig sansen for denne trenchcoaten og flere av buksene. Cargo it is!

One & Other viste sin kolleksjon i sitt eget showroom.
One & Other viste sin kolleksjon i sitt eget showroom. MinMote

Det er gründer Lene Henriksen som står bak merket, og valgte å satse alt på drømmen. Hun ønsker å utfordre de etablerte merkene med sitt motemerke. Her kan du se video fra backstage.

Neste stopp var en etterlengtet visning for merket Envelope1976, som blant annet tidligere redaktør Celine Aagaard står bak.

To som er klare for Envelope1976.
To som er klare for Envelope1976. MinMote

Her var det skikkelig trøkk, og en herlig energi. Det var proppet av moteprofiler på visningen – og mange imponerte med sin gatemote. Vi fikk et stort crush på denne lange kåpen!

Denne kåpen var i grunnen det eneste Malin klarte å tenke på resten av dagen.
Denne kåpen var i grunnen det eneste Malin klarte å tenke på resten av dagen. Malin Gaden/MinMote

Visningen ga oss en skikkelig boost, og vi småløp gjennom sentrum for å skrive en sak om visningen hvor Anniken «Annijor» Jørgensen overrasket på catwalken. Her kan du se video:

Anniken Jørgensen var modell for Envelope1976.
Anniken Jørgensen var modell for Envelope1976. Elise Alexandra Gulbrandsen/MinMote

Etter å ha jobbet på spreng, kan kontorplassene våre se ut som dette. Please excuse tre kaffekopper.

Motejobb er ikke nødvendigvis så glamorøst, selv om vi har latt bursdagsballongene henge.
Motejobb er ikke nødvendigvis så glamorøst, selv om vi har latt bursdagsballongene henge. MinMote

Etter å ha skrevet ferdig saken, ble det straka vegen hjem for et skift. Vi skulle nemlig på en liten avslutning for moteuken, med mingling og middag på butikken Moniker på Majorstuen.

Malin tok sine nye sko på første spinn, og kunne bli med Elle-journalistene i Manolo-klubben. Elise gikk for en syrinfarget dress fra norske Fall Winter Spring Summer, som alltid er en redning om kleskrisen melder seg.

Etter to dager med masse norsk mote sitter vi igjen med masse inspirasjon. Takk for oss!

MinMote
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?