Bianco legger ned

STENGER BUTIKKENE: Bianco skal ikke lenger ha fysiske butikker.
STENGER BUTIKKENE: Bianco skal ikke lenger ha fysiske butikker. Heiko Junge

Den danske skokjeden lukker dørene for godt.

Skokjeden Bianco legger ned.

I Norge er det 14 butikker som blir berørt, mens det i Danmark er ni butikker som stenges. Når skobutikkene vil stenge er foreløpig ikke bestemt, ifølge Horsens Folkeblad.

Ifølge den danske avisen er forklaringen bak nedleggelsen at Bianco-kjeden har tapt rundt 250 millioner kroner de siste 10 årene.

Kjeden har tidligere samarbeidet med en skokolleksjon med influencerene Camilla Pihl og Caroline Berg Eriksen i Norge, og vært en populær destinasjon for folk på jakt etter sko. Alle markedsføringsstunt har ikke vært like vellykkede. Husker du da kjeden fikk krass kritikk for sin likestillingskampanje?

FORSVINNER IKKE: Bianco legger kanskje ned butikkene, men kommer ikke til å forsvinne helt.
FORSVINNER IKKE: Bianco legger kanskje ned butikkene, men kommer ikke til å forsvinne helt.Helge Mikalsen

Bianco blir ikke borte, men kommer til å satse i grossistleddet istedenfor å drive egne merkevarbutikker. De skal også satse på såkalte «shop in shops», ifølge den danske avisen.

Ifølge en pressemelding vil butikkene bli gjort om til et annet konsept ved navn Woden, som fokuserer på sko i bærekraftige materialer.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?