Modell Kate Upton får skryt for uretusjerte bilder

MODELL: Kate Upton får skryt for uretusjert fotoshoot. Her er hun på en motefest. Foto: Evan Agostini/Invision/AP

Modellen (27) vil gå i en mer naturlig retning, og mener man må slutte å sammenligne seg selv med andre.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I september-utgaven av magasinet Health er det modell Kate Upton som pryder coveret.
Hun poserer i en kort denim-shorts og en skjorte som er knytt opp rundt livet. Håret og stylingen for øvrig er holdt naturlig, og bildene er helt uretusjerte.

Og det er langt fra tilfeldig.

– Når du tenker over det, så har vi retusjering over alt, og vi vet det ikke engang. Folk iscenesetter bilder til Instagram og retusjerer bildene. Det er den nye normen, som skaper urealistiske forventninger, sier hun til magasinet og legger til:
– Så tror vi det er sånn folk faktisk ser ut, og at vi burde se sånn ut også. Så for meg var det å gjøre en uretusjert fotoshoot et skritt mot å omfavne det som er ekte. Målet bør være å være så god du kan, ikke å prøve å se ut som noen andre.
Upton har også delt en oppdatering om magasinforsiden på sin Instagram-konto, hvor hun har over seks millioner følgere.
Nå høster hun også skryt fra følgerne for å stille på de uretusjerte bildene.

Upton er gift med Justin Verlander, og sammen har de en datter på åtte måneder.
Modellen sier at det å stille på en helt uretusjert forside var både ekstra krevende og ekstra viktig fordi hun er mor.

– Måneder etter å ha født så var det ikke det enkleste valget. Men det var et valg jeg syns var viktig for datteren min og kvinner overalt, skriver hun på Instagram.

NYHETER

Jessica Alba: – De «eksploderte» kroppen min

Til magasinet Health sier hun at hun nå har bedre selvtillit enn da hun begynte å jobbe som modell, og at hun ikke lenger lar kritikken gå inn på seg.

– Da jeg først begynte som modell handlet alt om mål og hva du passet inn i. Det var sånn; «åh, passer du ikke inn i den buksen». Man ble ydmyket. Det er derfor det tok lengre tid for meg for å komme til et sunnere sted. Det er derfor det er viktig for meg å jobbe med dette nye tankesettet. Jeg vil ikke at noen skal tenke negative tanker om at de ikke passer inn i en størrelse XS. Vet du hva, hvem bryr seg? Kjøp en annen størrelse, sier hun til magasinet.

27 år gamle Upton har gjort seg bemerket som covermodell for magasinet Sports Illustrated, Vogue og Vanity Fair. Hun dukker også opp som skuespiller i filmene «Tower Heist», «The Other Woman» og «The Layover». Hun har også stått for et av tidenes mest ikoniske bikini-øyeblikk på film.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.