Åtte huskeregler til romjulssalget

SALG SALG SALG: Årets største salg er her - nemlig romjulssalget. Foto: Getty Images
SALG SALG SALG: Årets største salg er her - nemlig romjulssalget. Foto: Getty Images

MinMote gir det åtte tips til hvordan du best mulig angriper årets største salg.

Tiden er inne for romjulssalget hvor omtrent hver butikk tømmer lagrene for å få plass nye varer. Men plakater som skriker «30 prosent rabatt» og «3 for 2» kan få den beste til å gjøre et bomkjøp.

Her er huskeregler som du burde ha i bakhodet før du legger ut på salgsshopping:

1. Se etter kvalitetmatertialer: Materialer som ull, kasjmir og silke er ofte i det høyere prissjiktet, så finner du plagg som passer i disse materialene på salg kan det vært et godt kjøp.

2. Ikke kjøp utdøende trendplagg: Skikkelige trendplagg som oftest ikke varer mer enn én sesong er generelt dårlig kjøp, men når de er på salg er det muligens enda verre i og med at sesongen snart er over.

3. Ikke bli blenda av skrikende salgsplakater: Du sparer ikke penger selv om du kjøper det på rabbatert pris.

4. Tenk langsiktig: Hva kommer du til å ville bruke til våren og sommeren? Er det noe du husker du har savnet i sommergarderoben kan det være en god tid å lete etter dette på.

5. Se etter klassikere: I romjulen kommer til og med de mest klassiske plaggene på salg. Let etter plagg som alltid er fint å ha i klesskapet som hvite skjorter, ullgensere, den lille sorte og skinnstøvletter.

6. Gjør deg kjent med utvalget: På nett kan du få en god oversikt over hva som er på salg, som gjør at du kan planlegge kjøpene bedre. Det er ikke alltid det første er det beste - ta deg god til å undersøke om det virkelig er et godt kjøp eller om du kan få det enda billgere et annet sted.

7. Bytt før det er for sent: Har du fått en julegave som ikke faller i smak eller ikke passer, bytt før byttedatoene har gått ut. Hvis ikke risikerer du at plagget er på tilbud og du får igjen mye mindre enn det var verdt.

8. Ha is i magen: Utover romjulen og januar synker salget mer og mer, så det er ikke nødvendigvis 3. juledag du får tak i det beste tilbudet. Men hvis det er noe som har stått på ønselisten lenge kan det være lurt å slå til før det er for sent.

Hvordan var din opplevelse i dag?