Nyheter

Kim Kardashian West saksøker klesmerke

SAKSØKER: Kim Kardashian West ønsker en erstatning på hele 86 millioner kroner for at butikken Missguided kopierer antrekkene hennes. Foto: AFP

Realitystjernen (38) har sett seg lei av at butikken Missguided kopierer antrekkene hennes.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

At billigkjeder kopierer luksusdesign sett på kjendiser er ikke noe nytt, men nå har det gått over streken, mener Kim Kardashian West.

38-åringen saksøker nemlig den amerikanske kleskjeden Missguided for at de kopierer antrekkene hennes, ofte kun timer eller dager etter hun har hatt dem på seg, og for at de bruker bilder av henne for å reklamere for det.

Kardashian West ønsker en erstatning på 10 millioner dollar, altså 86 millioner kroner.

Ifølge TMZ, som har fått tilgang til søksmålet, står det også at Missguided ofte tagger henne i postene på sosiale medier, som kan gi folk feil inntrykk om at hun samarbeider med selskapet.

– Missguided bruker navnet og bilder av Kardashian og andre kjendiser systematisk for å reklamere for og skape oppmerksomhet rundt nettsiden deres og klærne, sier Michael Klump, en av Kardashian-familiens advokater, ifølge W Magazine.

KJENDIS

Kim Kardashian West gjenskapte ikonisk look

8. februar la blant annet Kardashian West ut et bilde av seg selv i en gullkjole på Instagram med billedteksten:

– Går gjennom gamle fittings-bilder og fant nettopp dette gull-antrekket som Kanye lagde til meg til Miami-turen i fjor sommer (jeg gikk for neon-vibes isteden). PS: Fast fashion-brands, kan dere vær så snill å vente til jeg faktisk har på med dette før dere kopierer det?

Ikke lenge etter la Missguided ut et bilde på Instagram av en tydelig kopi av gullkjolen, som nå er slettet, hvor det sto:

– Djevelen jobber hardt, men Missguided jobber hardere. @Kimkardashian, du har kun et par dager på deg før denne kjolen kommer for salg.

KJENDIS

Kim Kardashian Wests ville stilforvandling

Det er ikke bare Missguided som ofte legger ut etterligninger av Kim Kardashian Wests antrekk for salg – Fashion Nova fikk også nylig så ørene flagret av realitydronning på sosiale medier. Hun har imidlertid ikke saksøkt nettbutikken, i og med at de ikke har brukt bilder av henne for å reklamere for plaggene.

Det som fikk Kardashian West til å se rødt var at hun fikk kritikk for å samarbeide med Fashion Nova etter at en kopi av den dristige Thierry Mugler-kjolen dukket opp på nettbutikken kun dager etter at hun hadde den på seg.

BLE KOPIERT: Denne kjolen, som Kim Kardashian West hadde på seg på Beauty Awards i Hollywood søndag kveld, ble kopiert av nettbutikken Fashion Nova. Kardashian West nekter for at hun samarbeider med kleskjeden. Foto: Backgrid USA/Mpnc

Det var motepolitiet bak Instagram-kontoen diet_prada som la ut at det kan se ut til at realitystjernen samarbeidet med kleskjeden, og som førte til at fansen gikk hardt ut mot henne.

Da svarte Kardashian på Instagram-stories at hun ikke samarbeider med kleskjeden, og at hun synes det er veldig frustrerende at billigkjeder kopierer antrekkene hennes.

– Jeg blir knust av å se disse moteselskapene som kopierer design som har krevd blod, svette og tårer fra ekte designere som legger alt de har inn i sine originale ideer, skrev hun tidligere denne uken og avsluttet:

– Jeg har ikke noe forhold til noen av disse nettbutikkene. Jeg lekker ikke antrekkene mine til noen, og jeg støtter ikke hva disse selskapene gjør, avslutter hun.

Publisert:

Les også

  1. NYHETER

    Burberry får kritikk etter modell gikk med renneløkke på catwalken

  2. KJENDIS

    Kim Kardashian West overrasket i dristig kjole

  3. NYHETER

    Latterliggjør «møkkete» luksusjoggesko til 7500 kroner

Relaterte artikler

NYHETER

Kim Kardashian West saksøker app for 10 millioner dollar

KJENDIS

Kim Kardashian West får 23 millioner i kjolekopi-søksmål

NYHETER

Kim Kardashian West slettet Insta-reklame for kontroversielt luksusmerke

NYHETER

Kim Kardashian beskyldes for solbrille-plagiat

NYHETER

Kim Kardashian West dro inn 17 millioner på minutter

NYHETER

Influencere i Norge og Sverige boikotter klesgiganten NA-KD

NYHETER

Ni kontroverser som preget moteåret 2019