Nyheter

Thérèse lever «Emily in Paris»-livet

THÉRÈSE IN PARIS: Man skulle kanskje tro at «Emily in Paris» er for godt (eller vondt til tider) til å være sant, men svenske Thérèse Hellström kan bekrefte at livet hennes er skremmende likt Netflix-karakteren sitt.

Den svenske moteprofilen flyttet til Paris for drømmejobben. Nå lever hun «Emily in Paris»-livet og alt som måtte følge med det. Få hennes beste Paris-tips her!

Malin Gaden
Publisert:

Da Netflix-suksessen «Emily in Paris» slapp sin første episode tilbake i 2020, eksploderte så å si telefonen til svenske Thérèse Hellström.

«DU er jo Emily», sto det blant annet på meldingene som tikket inn på telefonen hennes.

– Når jeg tenker meg om, så er det faktisk noen likheter. Vi bor i samme del av Paris, vi går i samme gater, har lignende jobber og kunder, og elsker alt som er fargerikt. Farger i klær, mennesker med fargerike personligheter og et fargerikt og spennende liv.

KJENDIS

Fem ganger «Emily in Paris» minnet oss om hvorfor vi savner «Sex og Singelliv»

Thérèse Hellström, vokste opp i Stockholm, men er nå bosatt i Paris. Der jobber hun som Fashion Director for det danske klesmerket Custommade. Hun er moteskribent for svenske ELLE, hvor hun blant annet deler en rekke gode Paris-tips, men hun har også hendene fulle med sin egen Instagram-konto @tesshell.

– Jeg lever etter mottoet «had me at hello», og er alltid nysgjerrig på nye ting, forteller hun til MinMote.

Dagen hennes i Paris starter ofte med en gåtur i morgenlyset med en varm kopp kaffe.

– Det er faktisk sant at man altfor ofte havner i den situasjonen hvor man går på gaten med en croissant i hånden og plutselig tråkker i hundebæsj. Det er ikke en klisjé – det er sant. Hver dag.

Akkurat som med Emily, var heller ikke Thérèses start i Paris av de varmeste velkomstene.

– Nei, Paris var ikke så trivelig i begynnelsen ... Det finnes en nonchalant tone over de såkalte «parisiennes», sier Hellström og ler.

– Så ja, jeg må nok bekrefte at møtet Emily først får i serien stemmer ganske bra med mange personligheter i Paris.

– Ikke en klisjé

– Men hvordan er det å bo i Paris nå?

– Fantastisk! Paris er virkelig like nydelig å bo i som den er å være på besøk i en helg. Jeg vil si at byen ikke er en klisjé, men lever virkelig opp til alle forventningene.

Det har virkelig snudd siden den svenske moteprofilen først ankom den franske hovedstaden.

– Jeg vil ikke være den personen, men livet føles lettere i Paris. Det er ikke bare de varmere temperaturene som bidrar, men også lyset. Det er jo en grunn til at Paris kalles «The City of Light».

Etter at Thérèse og kjæresten hadde tilbrakt noen år sammen i London, fikk begge nye jobbmuligheter i Paris. Nå er Earl Grey-en byttet ut med kaffe og croissant.

En typisk dag for henne starter enten med hjemmekontor i leiligheten, eller på Soho House i 9. arrondissement.

– Lunsj booker jeg ofte over et PR-møte, og ettermiddagskaffen tar jeg foran PC-skjermen. På kvelden forsøker jeg stikke innom et moteevent eller ta et glass vin med en venn.

Når Covid ikke er på sitt verste, pleier hun og kjæresten å booke bord på spennende restauranter på fredagskvelden, etterfulgt av en lang og lat lørdagsmorgen dagen etter.

– På kvelden blir det kanskje noen drinker eller en middag hjemme med en god film. Søndag er alltid en «write off» for oss. Med andre ord, en så rolig dag som mulig med en lang gåtur.

Gode tips

Paris er en destinasjon som står høyt på manges reiseønskeliste. Kanskje har du vært der flere ganger? Uansett er det alltid like gøy å få tips fra de som er ekstra godt kjent der. Vi spurte selvfølgelig Thérèse Hellström om hennes beste Paris-tips.

– Hvor bør man spise frokost, lunsj og middag?

– Om jeg bare får velge tre steder, så må det bli frokost på Ritz Paris, lunsj på restauranten Gigi og middag på Madame Rêve.

– Hvor shopper man?

– Le Bon Marché, Avenue Montaigne og vintage-shopping i Saint-Germain. Mine favoritter!

– Hvilke steder bør vi besøke?

– Disse er «must do» i Paris: De velkjente parkene Jardin des Tuileries, Jardin du Luxembourg og Parc Monceau, museene Lourve, Petit Palais og Foundation Louis Vuitton, og selvsagt klassikerne som Eiffeltårnet, Palais de Tokyo og Rue Saint-Honoré.

– Hvilke tips har du til de som kanskje ønsker å flytte jobben sin til Paris – eller en annen by, for den saks skyld?

– Paris, som med de andre store byene som London og New York, er så store steder at jobbmulighetene er uendelige. Selvsagt, det er litt vanskeligere å flytte til Paris enn London dersom du ikke snakker språket, men Paris begynner likevel å bli mer og mer «internasjonalt».

– Mitt beste tips er derfor å ta kontakt med bedriften du jobber for og si at du er interessert. Mye handler om å være på rett sted til rett tid. Du kan også bruke LinkedIn og andre lignende tjenester! «Reach out, be on it, and take it over!»

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Les også

 1. NYHETER

  Derfor er dette overalt i Insta-feeden din

 2. NYHETER

  Prada-visning tar av i sosiale medier

 3. KJENDIS

  Victoria Beckham: – Vil «bringe sexy tilbake»

Finn mer innhold om:

 1. Paris
 2. Klær

Relaterte artikler

LIVSSTIL

Min sommerdag: Bahare Viken

LIVSSTIL

Min sommerdag: Ingrid Raadim Hennig

NYHETER

(Kan)Ye og flørten Julia Fox med spinnville antrekk

NYHETER

Sjekk Prins Nikolai på catwalken

NYHETER

Trendy nå: elektrisk blå

NYHETER

Prada-visning tar av i sosiale medier

NYHETER

Adele overrasket under Brit Awards