Rihanna gjør som Jenny Skavlan

I går lanserte Rihanna (25) sin første kleskolleksjon. En av kjolene i kolleksjonen er slående lik kjolen Jenny Skavlan (26) designet for Bik Bok i 2011.

Tidligere i dag skrev minMote om lanseringen av Rihannas første kleskolleksjon. En av minMote-Sonias favoritter fra Rihannas River Island- samarbeid er en fotsid, svart kjole med høy hals, lange ermer og høy splitt.

Kjolen er ved nærmere ettersyn nesten prikk lik Jenny Skavlans fotside, svarte kjole fra hennes designsamarbeid med den norske kleskjeden Bik Bok. Skavlans kjole ble lansert i november i 2011. I pris er det kun tjue kroner som skiller de to rimelige designkjolene. I motsetning til Rihanna satset Skavlan på lukket rygg og tommelhull på ermene.

– Det var jo kult å se, sier Skavlan til minMote.

Hun forteller at hun designet kjolen fordi den er tidløs og dermed fungerer som et lerret.

– Den kan forvandles og man kan skape forskjellige uttrykk ved hjelp av tilbehør. Og dermed passer den utmerket når man har shoppestopp, fortsetter Skavlan som har signert en kontrakt med samboeren om å ha shoppestopp frem til sommeren.

Programlederen innrømmer at hun er glad hun var tidlig ute med designet.

– Det er jo gøy at jeg var tidlig ute. Jeg designet den for to år siden, og den er fremdeles en av favorittene i garderoben min, avslutter hun.

Da Skavlans kjole ble lansert her hjemme i Norge var det flere kjendiser og motebloggere som sikret seg kjolen - blant annet Rachel Nordtømme og StyleMag-redaktør Celine Irgens Aagaard.

– Jeg synes Rihannas kjole er farlig lik Jennys, men jeg synes faktisk Jennys er finere, sier Irgens Aagaard som omtaler kjolen som sin favorittkjole.

Moteredaktøren mener det er Skavlans valg av stoff som gjør kjolen spesiell, og hun tror ikke Rihanna har latt seg inspirere av den norske programlederen.

– Det spørs vel om Rihanna har sett Jennys kjole, men de er veldig like, avslutter Irgens Aagaard.

Hvordan var din opplevelse i dag?