Kate Moss designer kleskolleksjon inspirert av egen stil

LANG ERFARING: Det blir 15. gang at Kate Moss designer for Topshop, så forhåpentligvis har hun noen nye ess i ermet denne gangen. Foto: NTB Scanpix

Supermodell Kate Moss (39) gjør comeback som gjestedesigner for den britiske «it»-kjeden Topshop.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Modellveteranens første kolleksjon for Topshop var i 2007, og fram til 2010 laget hun hele 14 kolleksjoner for kjeden. Nå har det imidlertid gått tre år siden Kate Moss’ design var i butikkhyllene. Denne gangen har hun laget én kolleksjon, som selvsagt skal være inspirert av hennes egen garderobe, skriver Vogue.

Stylist-venninnen hjelper

Topshop har ingen butikk i Norge, men er en populær shoppingdestinasjon blant annet i Londons enorme handlegate Oxford Street. Moss-kolleksjonen vil bli solgt i 40 land og bestå av like mange plagg – alt fra klær til tilbehør og sko til kvinner.

minMote-leder Sonia Huanca Vold tror det vil dukke opp flere plagg modellens fans kan dra kjensel på i kolleksjonen, særlig ettersom hun har fått med seg stylist Katy England på designerlaget.

- Katy England er en nær venninne av Kate Moss, og har også hatt en finger med i spillet når supermodellen har designet klær for kjedebutikken tidligere. Hun kjenner stilen hennes bedre enn noen, og kommer til å sørge for at kundene får Kate Moss-preget som de ønsker. Trolig vil hun være den som samarbeider jobber tettest på Topshops designteam, mens Kate Moss tar de endelige avgjørelsene, mener Vold.

STILSIKKER: Kate Moss er kjent for sin glamorøse og bohemske stil, som hun nå skal videreføre i en kolleksjon for massene. Foto: Getty Images/All Over Press

Håper på tidløst

Moteredaktør i Costume, Hege Aurelie Badendyck, har også store forhåpeninger til kolleksjonen. Hun håper det er den tidløse stilen til Moss som vil gå igjen i plaggene.

- Jeg synes flere av plaggene hun har designet tidligere har vært «keepers», så jeg gleder meg absolutt til å se hva hun kommer opp med denne gangen. I en tid der veldig mye er mønster- og logobasert, er det svært god timing å komme med en kolleksjon som forhåpentligvis er litt mer tidløs, sier hun.

Badendyck mener det er Kate Moss' evne til å balansere klassisk og sexy som har gjort henne til et av verdens største moteikoner.

- Hun har en tilgjengelig og tidløs stil - og ekstremt god estetisk sans. Stilen henner er verken sjokkerende eller provoserende, og i tillegg er uttrykket hennes akkurat passe sexy. Samtidig har hun en kant som gjør henne rå; hun har levd et liv som mange drømmer om, og for mange er det å kopiere et uttrykk eller en look å komme litt nærmere dette. Derfor tror jeg hun har en bred appell, sier moteredaktøren.

DESIGNERVENN: En av de mest kjente kjolene til Kate Moss er brudekjolen hun hadde på seg da hun giftet seg med Jamie Hince i 2011. Kjolen var laget av vennen John Galliano. Foto: WENN

LES OGSÅ:Se stilen til Kate Moss gjennom tidene

Verdenskjent stilikon

Kolleksjonen vil være i butikkene fra april neste år, men foreløpig har vi ikke fått se så mye som en smakebit. Selv er Kate Moss nesten like kjent for sin personlige stil som for modellkarrieren – en bohemsk blanding av eksklusivt design og vintage. For eksempel var det Kate som gjorde skitne gummistøvler og minishorts til festivalantrekket over alle festivalantrekk – en trend som fortsatt holder koken.

De tidligere kolleksjonene hun har laget har hatt tydelig preg av en annen tidsalder, så det vil ikke være overraskende om vi også denne gangen får servert noe vintage-aktig. Er Moss-fansen heldige, vil hun denne gangen kanskje ha latt seg inspirere av sin egen brudekjole fra John Galliano?

Publisert:

Finn mer innhold om: