«Farmen»-Alina om gårdsoppholdet: - Jeg følte meg ekkel

PYNTER SEG: Alina Vassnes innrømmer at det var en utfordrende å ikke kunne sminke - eller vaske seg ordentlig. Foto: Alex Iversen/ TV 2

Alina Vassnes (24) forteller hvordan det var å ikke ha tilgang på toalettsaker under det ni uker lange oppholdet på gården. - Svettelukten ble jeg fort vant til.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er en drøy uke siden Vassnes røk ut av realityserien «Farmen», rett før finaleuken. Hun innrømmer at hun ikke savner de ni lange ukene hun oppholdt seg på gården, og har for lengst vent seg til hverdagen i Austevold utenfor Bergen.

- I begynnelsen av oppholdet på gården følte jeg meg veldig «ufresh» og ekkel, husker jeg. Vi fikk ikke ha med noe som helst av toalettsaker. Ikke deodorant, ikke sminke, sjampo eller barberhøvel. Det var en stor tilvenningssak, forteller Vassnes til MinMote.

GODE VENNER: Alina (t.V) og lillesøsteren Malin Vassnes har fått et nærere forhold etter reality-programmet. Foto: Alex Iversen/ TV 2

24-åringen var selv storbonde, noe som vil si at hun hadde ansvar for gården og de andre deltagerne i en uke. «Farmen»-hverdagen ble preget av mye tungt fysisk arbeid. Deodorant var bannlyst.

- Det kjentes utfordrende å bli innesperret med ni mennesker du overhodet ikke kjente fra før av, i en så lang periode. Det ble nesten klaustrofobisk. I begynnelsen av oppholdet kjente jeg svettelukten veldig godt, men jeg ble fort vant til den og.

Fikk bedre hud

Til vanlig bruker 24-åringen moderate mengdene med sminke, men er glad i å pynte seg.

Bruker du øyenskyggen riktig?Se hvordan du egentlig skal gjøre det her.

- Jeg sminker meg hver dag og bruker helt vanlige skjønnhetsprodukter som fuktighetskrem, foundation og mascara. Jeg følte meg naken uten sminke i begynnelsen av «Farmen», spesielt når jeg tenkte på at det skulle komme på TV. Men jeg merket faktisk at jeg fikk finere hud av å gå uten så lenge. Og etterhvert var det utrolig deilig å våkne opp uten og måtte styre med utseendet sitt, sier hun.

Hvor ofte fikk dere dusje og vaske håret?

- Vi fikk ikke dusje. Skulle vi vaske håret måtte vi ta med oss et lite såpestykke ut i vannet. Jeg må innrømme at jeg savnet sjampo og balsam veldig da jeg gikk rundt med fett og flokete hår, men samtidig trenger jeg ikke å vaske håret så ofte som før «Farmen»-oppholdet.

Magnhild Vik (til venstre) har beseiret begge Vassnes-søstrene i tvekamp og øksekast i «Farmen». Sistemann ut var Alina. Foto: Alex Iversen / TV 2

Lagde pinsett

Vassnes, som er blitt en av de mest populære blant sesongens deltagere, forteller at hun merket den såkalte «desperasjonen» etter å få fjernet uønsket hår, også blant de andre «Farmen»-deltagerne.

- Det var noen som prøvde å lage en pinsett for å nappe øyenbrynene. Jeg gjorde ikke det, men merket behovet etterhvert. Ni uker er lenge uten å stelle seg ordentlig, innrømmer Vassnes til MinMote.

Lillesøsteren Malin Vassnes var også deltager i «Farmen», og Alina har tidligere uttalt til VG at de to er kommet nærmere som følge av reality-programmet.

- Malin er mer opptatt av «jenteting» som å kure håret og ta ansiktsmaske enn meg. Da hun åpnet toalettvesken sin da hun røk ut fra «Farmen», begynte hun å gråte av glede.

Selv dusjet Alina i intet mindre enn to og en halv time da hun kom ut fra gården.

- Jeg vasket håret mitt sikkert ti ganger og brukte over en time på å få børstet ut alle flokene jeg hadde samlet opp. Det var helt nydelig og høyst nødvendig, avslutter Vassnes.

Publisert: