10 nydelige kåper til juleantrekkene

VAKRE KÅPER: Marineblå kåpe med asymmetrisk krage fra Mango, 1199 kr. Rød kåpe med bred krage fra Zara, 559 kr. Kamelfarget kåpe med belte i livet fra Max Mara hos Matchesfashion.com, 8610 kr. Beige kåpe med knepping fra Selected Femme, 1299,95. Gråmønstret kåpe fra Lindex, 999 kr. Foto: vanessajackman.blogspot.com/ Produsentene

Kåpe er det ultimate ytterplagget i juletiden, og passer perfekt over både festantrekk og hverdagslige plagg. Finn din favoritt blant variantene minMote har plukket ut.

Oda Marie Midbøe
Publisert:

Det er kort tid igjen til jul, og for mange venter både familiemiddager og festlige arrangementer i ukene som kommer. Til tross for at den hvite julen muligens ikke vil nå hele landet, viser fortsatt gradestokken kalde temperaturer, og det derfor en fordel å kle seg varmt over tynne festantrekk.

En kåpe er et must i garderoben og er det ytterplagget som makter å tilføre eleganse til antrekk som både er festinspirerte eller hverdagslige. Samtidig kan kåpen styles ned og være både edgy og avslappet.

Denne sesongen har oversized kåper vært i vinden, og Kim Kardashian er blant de som har fulgt trenden til punkt og prikke.

Dersom du ønsker en løs variant, bør du gå til innkjøp av en som rekker ned til midten av låret eller lengre nedover bena. Flere av kåpene i år rekker faktisk helt ned til anklene, noe som er fordelaktig dersom du skal gå i en kort kjole eller skjørt. Du har også plass til å gå med en varm ullgenser under en vid kåpe. Pass imidlertid på at snittet passer deg og din kropp - hvis du velger en variant som er for stor og hvor snittet er beregnet på en større person enn deg selv, vil du risikere å se bredskuldret ut.

Føler du derimot at den løssittende varianten blir for lite feminin, kan du velge en med belte i livet. Det går også fint an å snøre et av beltene du allerede har i skapet rundt livet på kåpen for å skape en feminin silhuett.

Blant de mest klassiske kåpefargene finner vi svart, grått, marineblått og kamelfarge. Det er likevel full anledning til å leke seg med farger og mønster - både rødt, korall og rutemønster ser elegant ut, men tilfører også et antrekk det lille ekstra.

KLASSISK OG EDGY: Sort, knelang kåpe fra Ganni hos Zalando.no, 2495 kr. Korallfarget kåpe med belte i livet fra Designers Remix hos Nelly.com, 4695 kr. Kåpe med rutemønster fra Cubus, 799 kr. Sort kåpe med bred krage fra FWSS hos Ferner Jacobsen, 4000 kr. Dobbeltkneppet kåpe med innsvinget midje fra Vero Moda, 799, 95 kr. Foto: Produsentene
Publisert:

Finn mer innhold om: