Kate Moss stripper seg naken for Playboy

IKONISK: Tidligere denne måneden åpnet Kate Moss «Kate Moss: The Collection»-auksjonen i London hvor flere av modellens ikoniske bilder ble solgt. Foto: Getty Images/All Over Press

Etter over 20 år i bransjen og noen av verdens mest prestisjetunge modelloppdrag på merittlisten, stiller Kate Moss (39) før første gang i nettoen for mannebladet Playboy.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Det har lenge versert rykter om Moss og Playboys samarbeid i forbindelse med magasinets 60-årsjubileum i år. Nå bekrefter redaktør Jimmy Jellinek at de har kapret modellveteranen som forsidepike.

Det er i et intervju med Los Angeles Times at Jellinek avslører at Kate Moss kommer til å dukke opp på forsiden av Playboys desemberutgave i år.

- Vi er en enorm, internasjonal merkevare. Derfor trenger vi et internasjonalt ikon til å feire jubileet – det var tanken vår. Nå snakker vi ansiktet til Burberry, verdens største supermodell, på forsiden av Playboy. Hun er den perfekte partneren for oss, sier han til avisen.

MOTEDRONNING: Etter over 20 år som modell er det lite som tilsier at Kate Moss har mistet x-faktoren, enten det er på catwalken eller på privat fest. Foto: Getty Images/All Over Press

Moss’ opptreden er helt i tråd med «det nye» Playboy. Etter årevis med synkende lesertall har Jellenik bestemt seg for å ta magasinet i en mer kunstnerisk retning for å komme seg bort fra harry-stempelet. Kort oppsummert: Nakenmodellene trenger ikke, og bør kanskje ikke, ha åpenbart falske dobbel D-fordeler. Magasinet har også ansatt Mac Lewis, som kommer fra det prestisjetunge magasinet V, som kreativ leder.

Playboy-mogul Hugh Hefner er også strålende fornøyd med sin nye forsidepike.

- Hun er en verdenskjendis, hun er ikonisk og hun krysser et sexy image med «upscale» modelljobbing, sier han til Los Angeles Times.

Kate Moss har siden hun slo gjennom på 1990-tallet jobbet med alle de store navnene. Hun har vært på forsiden av Vogue utallige ganger, gått på catwalken og vært ansikt utad for motehus som Marc Jacobs og Burberry. Playboy-forsiden er allerede ferdig fotografert, og Moss stiller der i klassisk «bunny»-stil: Lodne kaninører, silkestrømper og ikke så mye mer.

Det blir imidlertid ikke første gang Moss poserer naken eller toppløs. Det har hun gjort utallige ganger før, blant annet for fotograf Tim Walker, smykkedesigner David Yurman, magasinet Love og den berømte Pirelli-kalenderen.

Tidligere har også modellkollegene Elle MacPherson, Naomi Campbell, Eva Herzigova, Cindy Crawford og Claudia Schiffer posert på forsiden av Playboy.

Publisert: