Madonna etter hetsen - viser seg ikke uten hansker

Madonnas (53) hender og armer vekker oppsikt i media. Nå gjør hun alt hun kan for å dekke dem til.

Jennifer Bråthen
Publisert:

I 2007 fikk Madonnas synlige aldringsprosess mye spalteplass i mediene. Popdronningen fikk så ørene flagret fra tabloide medier, deriblant The Sun. Nettsteder som Huffingtonpost og Daily Mail har også hatt fokus på Madonnas armer og hender. Det ble blant annet hevdet at Madonna har senete armer og skrukkete hender som ikke bare skyldes alderen, men er et resultat av stjernens strenge diett. Selv den amerikanske tv-personligheten Joan Rivers har langet ut mot Madonna. Dette har fått «The Madgesty» til å dekke seg til både på scenen og røde løpere.

– Jeg regner med at Madonna har tatt i bruk alle former for kirurgi, men dessverre kan ikke hendene hennes opereres, sier Per Sundnes, kaptein i Homsepatruljen.

Sundnes, som tidligere har møtt popdronningen, synes det er synd å se Madonna forsøke å klore seg fast til ungdommen.

– Jeg synes hennes bruk av hansker virker desperat. Hvis det er leverflekkene hun vil skjule, er det greit for meg, men en så voksen dame burde kunne stå inne for alderen sin, sier Sundnes og refererer til Madonnas glansdager på tidlig 90-tallet, hvor hun var en trendsetter som gjerne iførte seg avslørende klær - som den ikoniske bh-en fra Jean Paul Gaultier.

– Før gikk Madonna i haute couture og fikk klær slengt etter seg av de store designerne, men nå har hun mistet teften, mener Sundnes som slett ikke lenger lar seg fascinere eller provosere av Madonnas væremåte og klesstil.

LES OGSÅ: OL-avslutningen hyllet britisk design – «Posh» stjal showet i «den lille sorte»

Hansker på rød løper

Tidligere i år ankom Madonna den røde løperen i fotsid kjole fra Jean Paul Gaultier. Den matchende kappen var fra Dolce & Gabbana. Under Golden Globe få dager senere, fikk vi se henne i en flaskegrønn kjole fra Reem Acra. Begge antrekkene kombinerte hun med eksklusive smykker fra Cartier og Van Cleef & Arpels og iøynefallende hansker. Men Madonnas fascinasjon for hansker, som en del av et eksklusivt antrekk på rød løper, strekker seg helt tilbake til Met-gallaen i New York i 2009, hvor hun kombinerte de med kjole fra Louis Vuitton.

– Jeg synes Madonna er tro mot sin egen stil. Dette er ikke første gangen vi ser henne i hansker, sier Julie Kase, moteansvarlig i MAG.

LES OGSÅ: Den legendariske Cosmopolitan-redaktøren Helen Gurley Brown er død

Kase tror Madonna kanskje har latt seg inspirere av designhuset Dolce & Gabbanas stil.

– I flere år var hun deres kampanjepike og ansikt utad. Og det er mange elementer fra den stilen, som preges av korsetter, skinn, lær og hansker, er å gjenkjenne i Madonnas artistgarderobe. Når hun står på scenen er den tydeligere enn på rød løper, og det er klart, røde skinnhansker på rød løper vekker oppsikt. Som artist ønsker man å bli lagt merke til, fortsetter Kase.

LES OGSÅ: OL-avslutningen hyllet britisk design– «Posh» stjal showet i «den lille sorte»

En trend

Da Madonna lanserte sitt først album, «Like A Virgin» i 1985, var hansker en del av hennes image - hansker var på moten.

Hun prydet blant annet forsiden av herremagasinet Playboy iført hansker. Nå ser det ut til at hansker har blitt hennes varemerke, for stjernen er sjelden å se uten.

– Hanskene vi ser på Madonna i dag har vi sett på catwalken og i «Sex in the City» flere ganger. Slike hansker går ikke av moten. Vi så kjørehansker senest i filmen «Drive» på hovedrolleinnehaveren Ryan Gosling. Også bomberjakken til rollefiguren ble en hit i dagens motebilde, blant både gutter og jenter, avslutter Kase.

Moteansvarlig i MAG tror det hele handler mer om artistimaget til Madonna enn at hun forsøker å skjule armene og hendene sine.

Interessert i musikk? Last ned VGs musikk Quiz her.

untitled link

VGs musikk Quiz-app lar deg spille med venner:Last ned her

Publisert: