Kunder skal ha levert tilbake luksusvesker verdt 120.000 kroner grunnet marihuanalukt

HOLY SMOKES: Hermès-veskene i modellene Kelly, Birkin og Etan er de som har blitt levert tilbake til produsenten grunnet lukt av det narkotiske stoffet cannabis. Foto: Getty Images

Amerikanske medier: Hermès-kunder klager på at de råeksklusive veskene har problemer med sterk cannabislukt. Dette kan trolig skyldes en feil under produksjonen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er avisen New York Posts kulturspalte Page Six som melder at amerikanske kunder den siste tiden skal ha levert tilbake nyinnkjøpte Hermès-vesker.

Det illeluktende problemet skal ikke gjelde alle lærproduktene til merket, men enkelte utgaver av veskemodellene Birkin, som koster oppimot 120.000 kroner, Kelly- bagen, som har en prislapp på 60.000 kroner, og clutchvesken Elan, som er verdt 24.000 kroner, ifølge Page Six.

Det franske motehuset har ikke besvart New York Posts henvendelser.

MinMote har vært i kontakt med Patriksson Communication som representerer Hermès Norge , samt butikksjefen ved merkets Oslo-butikk. De ønsker ikke å kommentere saken.

Men ifølge avisens kilder skyldes marihuana-lukten trolig en feil i fargeprosessen da veskene ble laget. Veskene skal ifølge de berørte kundene ha begynt å lukte etter at de har blitt utsatt for høy varme, som direkte sollys eller blitt innestengt i en overopphetet bil. Lukten er spesifikt et problem i veskene som er produsert i 2013 og i 2014, skriver avisen.

- Vanlig problem

Skinnekspert Frank Larsen hos Skinnverkstedet, forteller til MinMote at det er vanlig at enkelte typer skinn oppleves som illeluktende.

- Når spesielt håndvesker, belter og sko lages, går skinnet gjennom en garveriprosess hvor det tilføres kjemikalier for å hindre at skinnet råtner. I noen tilfeller kan vonde lukter fra garveriprosessen henge igjen i læret. Lukten kommer ekstra frem når skinnproduktet blir opphetet, forklarer han.

Kunder Page Six har snakket med skal ha blitt fortalt at veskene må sendes tilbake til hovedkontoret til Paris, slik at veskenes illeluktende veskeskinn byttes ut.

Kjendisfavoritt

I Norge er det spesielt én designerveske som markerer seg, og somnorske kvinner hittil har brukt over 6,2 millioner kroner på tilsammen i år.

Hèrmes har rykte på seg for å lage de beste og veskene på luksusmarkedet, og er svært populære blant store kjendiser som Victoria Beckham, Kim Kardashian og Kate Moss. Veskene er populære i Skandinavia også, og både kronprinsesse Mette-Marit (41), svenske prinsesse Madeleine og finansfrue Celina Midelfart (41) eier en.

Celina og Mette-Mairt

KROKODILLE: Celina Midelfart er kjent for sin eksklusive smak og har selvfølgelig skaffet seg en Hermès-veske. Veskene som er laget av krokodilleskinn er de mest eksklusive og har en prislapp på rundt 280 000 kroner. Foto: Scanpix

Celina og Mette-Mairt

LUKSUSGARDEROBE: Mette-Marit dukket for to år siden opp med en Birkin-modell fra Hermès på armen. Denne modellen har en utsalgspris på 64 000 kroner. Foto: Scanpix

Hermès kjendiz

Miranda Kerr. Foto: Getty Images

Hermès kjendiz

Kim Kardashian. Foto: Getty Images

Hermès kjendiz

Kate Moss. Foto: Getty Images

Hermès kjendiz

Victoria Beckham. Foto: Getty Images

Oppgitte kunder har ifølge Page Six diskutert saken på ulike nettforum og én skriver:

«Etter 30 minutter i bilen med vesken ved siden av meg, luktet det som om et stinkdyr hadde dødd. Jeg syntes det var veldig rart, men jeg hadde aldri trodd at lukten kom fra vesken. Jeg oppbevarer den i et skap, og da jeg åpnet skapdørene i morges gjenkjente jeg lukten fra bilen og da skjønte jeg med én gang at lukten kom fra vesken».

Har du opplevd at dine skinnvesker lukter? Del gjerne erfaringer i kommentarfeltet!

Publisert:

Finn mer innhold om: