Hud og hår: 10 måter å bruke kokosolje på

kokos

Kokosolje fortsetter å være en av de heteste skjønnhetstrendene. Se ti måter du kan bruke den på selv.

Oda Marie Midbøe
Publisert:
kokos

Kokosolje fra Cocosa hos Vita, 199 kr.

kokos

Miranda Kerr er blant stjernene som sverger til kokosolje.

Når du ser en kokosnøtt i butikken er det ikke nødvendigvis pleie, beskyttelse og fukt for hud og hår som slår deg først.

Likevel sverger en rekke kjendiskvinner til oljen fra den brune nøtten for å pleie seg selv. Kokosoljen regnes som en av de største skjønnhetstrendene for øyeblikket, noe som en rekke magasiner som Harper's Bazaar har omtalt ved flere anledninger.

NYHETER

Les mer om kjendisenes kokosdilla på VG+, og få svar på om nøtten virkelig er så vidunderlig som ryktet sier.

Bra for huden

Ifølge Mona Wahr-Hansen Ottho, hudterapaut og ernæringsfysiolog ved Clinic Fraiche og Dr. Bondeviks Hudklinikk, inneholder kokosoljen stoffer som gir både hud og hår fuktighet, og motvirker ulike plager.

- Kokosolje og kokosfett er fint for huden, og spesielt tørr hud som er mer utsatt for infeksjoner. Da kan du ha god nytte av å bruke krem med kokosfett. Den har en regulerende evne på hudens fukt- og fettbalanse da den hindrer vanntap og med dette virker fuktighetsbevarende, sier hun til MinMote.

SKJØNNE MED KOKOS: Både Blake Lively og Gwyneth Paltrow sverger til kokosoljen på hud og hår. Foto: NTB Scanpix

Ifølge eksperten bør man velge en uraffinert olje som extra virgin, og bruke dette som hårkur både for hår og hodebunn, samt huden generelt. Den skal også ha god effekt på tørr hud, eksem, solbrenthet, utslett i ansiktet og kan være en god erstatter for den klassiske kuldekremen.

- Det er mange andre områder dette fettet skal ha god effekt på ved å innta det, men her er det også en del uenighet på grunn av det høye fettinnholdet, sier hun.

Skuespiller Blake Lively har tidligere fortalt at hemmeligheten bak hennes glansfulle hårmanke er at hun påfører kokosolje i hårtuppene. Gwyneth Paltrow bruker derimot oljen på huden etter et rensende bad, mens supermodell Miranda Kerr bruker kokosolje både i matlaging og som skjønnhetsprodukt til hår og ansikt, skriver ELLE.

FINN DIN FAVORITT: Fra venstre: Kokosolje fra Cocosa hos Vita, 199 kr. Kokosolje fra AmanPrana hos Sunnkost, 186 kr. Kokosolje fra Cosmoveda hos Helsekostshop.no, 179 kr. Foto: Produsentene

Her er ni måter du kan bruke kokosolje på, ifølge Womens Health og ELLE Canada.

Behandle slitte hårtupper

Er hårtuppene dine tørre? Ta en liten dose kokosnøttolje mellom fingrene og masser inn i tuppene for å gi ordentlig fukt og glans.

Mykne opp neglebåndene

Dersom neglebåndene dine er tørre og flisete, kan du påføre oljen to ganger daglig. På den måten holder neglene seg fine, samtidig som du slipper å investere i dyre produkter som lover det samme resultatet.

Skrubbe kroppen

Kokosnøttolje er en god base å ha i skrubber du lager selv. Bland oljen med sukker og bruk skrubb huden i dusjen for et silkemykt resultat.

Gi fuktighet til leppene

Påfør oljen på leppene før du legger deg, og la den virke over natten.

Fjerne sminke

Hvis du har problemer med å fjerne den siste resten av maskara, kan du bruke en liten dose av oljen for å få fjernet alt. Unngå å få kokosoljen i direkte kontakt med øynene.

♥ Pleie huden

Smør kokosoljen på kroppen rett etter du har dusjet, da er porene fortsatt åpne, og oljen vil absorberes bedre inn i huden.

Lindre solbrent hud

Dersom du er solbrent, kan du smøre den brente huden inn med oljen for en lindrende effekt.

Unngå irritasjon ved barbering

Dropp barberingskremen til fordel for kokosoljen. Ikke bare motvirker den irritasjon - det blir også mye lettere å rense barberbladet etterpå.

♥ Tørr hodebunn

Masser inn oljen i hodebunnen og la den virke i fem minutter. Skyll ut, og bruk jevnlig for å reparere.

Publisert: