Satser på solbriller av tre

Designerduoen Boe&Sunde vil verken bruke plast eller aluminium når de designer solbriller. I stedet lager de «Woodies», solbriller av norske trær.

Cathrine Elnan
Publisert:

Designerduoen Boe&Sunde vil verken bruke plast eller aluminium når de designer solbriller. I stedet lager de «Woodies», solbriller av norske trær.

– Det er viktig å vite at vi ikke selger solbriller, men «Woodies». Dette er to forskjellige ting i våre øyne. Alle kan gå rundt med et par solbriller laget i plast eller metall.

I 2008 kom den unge designerduoen Sigve Bø (18) og Lars Sunde (20) opp med ideen om å designe solbriller laget av trevirke fra kjente naturområder rundt om i Norge. Til sin første kolleksjon ønsket de å bruke trevirke fra Frognerparken, men Oslo kommune satte foten ned for denne planen. Selv om den første kolleksjonen ikke er basert på trevirke fra et kjent norsk landemerke, satser Boe&Sunde på at kommende kolleksjoner skal være laget av tre med en unik bakgrunn.

– Tenk deg en brille laget av osp fra Geiranger eller epletre fra Hardanger. Tre fra norsk naturlandskap vil gi hver enkelt brille en unik identitet, sier designerne til minMote.

Skal du på festival i sommer?Slik blir du festivalfin!

Miljøvennlig

Ifølge designerne selv er tresolbriller noe nytt og innovativt, og de mener at materialet skiller dem fra andre solbrilleprodusenter. Boe&Sunde understreker også at «Woodies» er mer miljøvennlig enn vanlige solbriller.

– Plast- og metallbriller er billig å produsere, og en del av en svært energikrevende industri. Trebriller er derimot noe helt naturlig, og framstilt av Moder Jord gjennom flere tiår med fotosyntese. Tre kommer fra jorden, og skal igjen bli til jord, forteller Sigve Bø og Lars Sunde.

Trenger du tips til hudpleieprodukter?Her finner du hudpleieguide for menn!

Norsk fokus

Den første kolleksjonen er ikke bare laget av norsk tre, den er også sterkt inspirert av norsk historie. Solbrillen «Icebreaker» har fått navnet sitt etter Roald Amundsens sydpolsekspedisjon.

– Amundsens «Fram» ble bygget for å være det sterkeste skipet noensinne og skulle bryte den tykke isen rundt polene. Solbrillen «Icebreaker» vil med sitt unike design alltid være et samtaleemne, og kommer på samme måte som «Fram» til å bryte isen som måtte oppstå i ulike situasjoner, forteller designerne.

Vil ikke kopiere «Moods of Norway»

Lars Sunde og Sigve Bø er begge oppvokst i Stryn, den lille vestlandskommunen som har dyrket fram andre kjente norske merkevarer som «Ricco Vero», «Skogstad», «Moods of Norway» og «Mokaii / Aloha Hemp».

På samme måte som «Moods of Norway» skal «Boe&Sunde» fokusere på det rotnorske, og designerduoen mener det som norsk aktør er viktig å basere seg på norske tradisjoner, kultur og historie.

Men Sunde og Bø understreker at de ikke hermer etter «Moods of Norway».

– Vi ønsker ikke å kopiere "Moods" på noen som helst måte, og vi har en annen markedsstrategi.

Relevante artikler videre:

Lurer du på hva sommerens hotteste solbriller?Se dem her!

Smink deg etter alderen din!Sminketips for unge og gode voksne

Kjøp produktene på nett!De beste nettbutikkene for sminke

Den vanligste sminkefeilen vi gjør! Finn ut hva det er her!

Publisert:

Finn mer innhold om: