Velg rosa lepper i vår

Vårens hotteste lepper er rosa. Bruk den friske fargen både til hverdags og til fest.

Rosa lepper er vårens friskeste makeup, og kan kle absolutt alle om man bare finner den riktige nyansen. I vår er det spesielt de fuksiafargede leppene som gjelder, og er et friskt pust blant vårens beige og naturfargede makeup-trender.

En av de hotteste lookene fra catwalken var visningen til Marc by Marc Jacobs, hvor modellene var sminket med fuksiafarge leppestift. Under leppestiften hadde makeup-artistene lagt en mørkere plommefarget leppestift for å få en dypere farge. Dette er et godt tips for dem som ønsker en mer dramatisk effekt.

Sitter sminken din dårlig eller striper seg?Baseprodukter er redningen

Men det beste er å hente inspirasjon fra de mange stjernene som har valgt rosa lepper på den røde løperen den siste tiden. Spesielt den fuksiafargede leppestiften har vært en favoritt, og stjerner som Chloe Sevigny, Kristen Stewart og Gwen Stefani har falt for den kraftige rosafargen.

Denne fargen selger best!Finn ut hvilken leppestift det er

Velg riktig nyanse

Selv om de fuksiafargede leppene er sesongens hotteste farge, skal du ikke kaste seg over trenden om den ikke kler deg. Ta alltid hensyn til din egen hudtone, og be om å få prøve leppestifen på før du kjøper den. Da ser du raskt om den passer til deg eller ikke. Om du har varme undertoner i huden, er det som regel rosatoner som heller mer mot korall som er mest kledelig. Om du er i tvil kan du kjøpe en helt nøytral rosatone, den kler de aller fleste.

De helt matte leppestiftene blir fort litt harde og tørre på leppene, så velge gjerne en leppestift med litt blankere effekt. Om du synes det blir for mye farge, kan du legge en leppepomade først og så klappe på leppestiften lett med fingrene. Dra får du en mer transparent effekt. Du kan selvfølgelig også velge en lipgloss, slik som ble brukt på vårvisningen til Moschino Cheap & Chic. De transparente nyansene gjør rosafargen mer kledelig, fordi din naturlige leppefarge får skinne gjennom.

Få proffe sminketips! Her er makeup-artistenes beste triks

Klargjør leppene

For å bruke rosa leppestift med suksess, er det viktig at leppene er i god stand. Sterke farger synliggjør tørre lepper, så det er viktig at leppene er myke og fine.

Et tips for å klargjøre leppene er å bruke en peelingkrem på tørre lepper noen timer før du skal bruke leppestiften. En annen måte å klargjøre dem på, er å påføre lepomade, vente noen minutter, og så bruke en klut til å skrubbe leppene med for å fjerne død hud. Avslutt med ett nytt lag lepomade, eller legg på et tynt lag øyekrem, som ofte er mer fuktgivende enn de fleste lepomader.

Våg å prøve noe nytt! Oppdater makeupen din

MinMote.no - Norges største moteside

Bruk fingrene

Rosa lepper er kjempefint i kombinasjon med eyeliner eller bruntoner på øynene. For å få den unge og friske looken, kan du klappe leppestiften lett på leppene med fingrene i stedet for å bruke pensel. Da får du den myke looken, men samtidig den fargesterke effekten.

Om du heller vil bruke en pensel, kan du først legge leppestiften på hånden og påføre på penselen derfra for å få en lettere farge på leppene. For å gi inntrykk av fyldigere lepper, kan du legge en liten anelse lipgloss på midten av leppene.

Dropp liplineren om du ikke absolutt trenger den. Hvis du foretrekker lipliner må du legge den over hele munnen, hvis ikke er du garantert den synlige streken rundt leppene etter en stund.

Hold resten av ansiktet mykt og naturlig. Leppestiften skal gjøre hele looken, så det eneste du trenger er rouge i kinnene, litt øyenskygge på øynene og et lett lag mascara.

Slik legger du perfekt leppestift!Les vår leppestift-guide

Hvordan var din opplevelse i dag?