Slik bruker du parfyme

De fleste bruker parfyme hver dag, men vet du egentlig hvordan du bruker den riktig? Her er rådene for en vellykket parfymering.

Mari Glans
Publisert:

Det er aldri behagelig å være i nærheten av noen som har dynket seg i parfyme, men siden man etter hvert blir immun mot sin egen duft, er det fort gjort å bli en av de overparfymerte menneskene som etterlater seg en vegg av parfyme når man passerer dem på gaten.

Heaven Scent er en konseptbutikk i Oslo som spesiealiserer seg på duft. Christianne ved Heaven Scent har flere tips til hvordan man bruker parfyme med et vellykket resultat.

- Det viktigste punktet er at man ikke skal overdrive. Man kjenner ikke sin egen duft like godt selv, så det er viktig å ikke overparfymere seg, sier Christianne.

Silje hadde en ubehagelig parfyme-opplevelse.Les saken her!

Hun poengeter at duft er noe man bruker for å føle seg vel, og at det derfor ikke er noen konkrete regler for hvordan man skal bruke parfyme. Enkelte områder er likvel mer fordelaktige når det gjelder påføring.

- Det man kan tenke på er at duft stiger oppover, derfor er det mange som påfører duften for eksempel bak knehasene. Duftmolekylene reagerer på varme, derfor er det lurt å påføre der man har pulspunkter, som håndleddene og bak ørene. Noen foretrekker å bare spraye på klærne slik at duften ikke blir påvirket av oljene fra huden, men dette er noe man må finne ut av selv. Det viktigste er at man sprayer på områder man er komfortabel med.

Kjøp favorittduften på nett!Her er de beste nettbutikkene for duft

Hvor mye skal man bruke?

For mange er mengden duft man bør bruke det vanskeligste punktet. Hvor mye parfyme du bør bruke, kommer helt an på duften. En lett og frisk eau de toilette kan du trygt spraye mer av enn en mer krydrete og tyngre duft.

- På et helt generelt grunnlag holder det i massevis med en spray bak hvert øre og en på hver vrist. Ha gjerne med en veskespray og påfør på nytt igjen i løpet av dagen, sier Christianne.

Om du er usikker på om du bruker for mye, er det lurt å rådføre seg med andre.

Duft som en kjendis!Flere og flere kjendiser lanserer egen duft

- Spør gjerne kjæresten eller en venninne om du bruker for mye. Man blir som sagt immun mot duften, og det er bedre å spørre noen enn å spraye vilt rundt seg for at man føler at man ikke er parfymert nok. En regel er at folk skal ikke kjenne parfymen før de er inntil deg.

Når du påfører duften med spray, skal du også holde litt avstand til huden. Om huden føles våt etterpå, er du for nærme. En veldig vanlig feil som både menn og kvinner ofte gjør, er å gni håndleddene mot hverandre etter de har påført duften.

- Mange gjør dette, men det kan faktisk ødelegge mye av duften. Når man gnir, blir duftmolekylene overopphetet og fordamper raskere. Derfor mister de mye av duftnotene og går rett til bunnoten, slik at parfymen ikke lukter slik den skal, avslutter Christianne.

Disse parfymene bruker stjernene!Se favorittene her

Relevante artikler videre:

Flere stjernetips!I sminkepungen til Lily Allen

Skinn er inn!Se hvordan du bruker høstens skinnplagg

Ny høstjakke?10 kule høstjakker du kan bruke nå

Høstens kuleste partymakeup!Kopier looken til Gucci

Publisert: