Denne kan bli din for 220 millioner kroner

En sjelden rosa diamant kan ende opp med å bli en av verdens dyreste steiner, med en prislapp på 220 millioner kroner.

silje
Publisert:

En rosa diamant på 24.78 karat går under hammeren på Sotheby`s neste måned. Ifølge auksjonshuset kan diamanten bli solgt for rundt 220 millioner kroner. Sotheby`s har vært sparsommelige med detaljer, men den rosa diamanten blir solgt av en privat samler og er av typen «fancy intense pink.» Steinen har en klassisk smaragdfasong, skriver Aftonbladet.se

- Det eneste vi kan avsløre, er at diamanten har hatt samme eier i tretti år, sier Matthew Weigman, en talsmann for Sotheby`s.

Det er 60 år siden diamanten sist gikk under hammeren, da var selgeren den legendariske juvelmakeren Harry Winston. Diamanten vil bli vist frem til potensielle kjøpere i Hongkong, Midtøsten, London og Genevè, der den til slutt vil bli solgt 16. november. I fjor ble en rosa diamant på fem karat solgt for 11 millioner dollar, prisen per karat var da ny rekord.

Verdens dyreste Barbie

Men dette er ikke den eneste sjeldne rosa diamanten som vil bli solgt denne høsten. 20. oktober vil nemlig auksjonshuset Christie`s auksjonere bort verdens dyreste Barbie, til inntekt for brystkreftsaken. Dukken vil bære et halskjede med en rosa diamant på en karat. Det er Canturi Jewels og smykkedesigner Stefano Canturi som står bak den eksklusive kreasjonen, som de håper vil selge for to til tre millioner kroner. Alle inntektene fra Barbiedukken, vil gå til inntekt for brystkreftforskning. Auksjonen holdes i oktober måned, som er rosa måned, og markerer fokus på brystkreftsaken hele verden over. I Norge markerer Kreftforeningen rosa måned med ulike aktiviteter, som skal gi økt kunnskap og samle inn penger til forskning på brystkreft.

Store smykker er fortsatt hot. Her finner du fine smykker!

Denne serien øker salget av utskjelte truser. Les mer her!

På tide med noe nytt i garderoben? Her er åtte plagg som tar deg gjennom høsten!

Publisert: